Camel a Gauloises ukoncily svou cinnost v MotoGP

Stejne jako toto foto - Valentino Rossi v modrych barvach Gauloises, tak i ty nasledujici v clanku jsou uz pouze minulosti.

"Venovali jsem hodne energie do projektu MotoGP ve spolupraci s Maxem (Biaggim - pozn. Bosso), ale vse se ukazalo marne, a to diky Honde", rekl v minulych dnech Roberto Zanni, reditel Japan Tobacco International Europe.
" A tak jsme se definitivne rozhodli po trech uspesnych sezonach, za ktere jsme vdecni, ze serialu MotoGP odstoupit", pokracoval dale Zanni.
Japan Tobacco International (JTI) se ale sponzoringu ve svete rychlostnich motocyklu nevzdava, nebot i v pristim roce pojede tym Winston Ten Kate Honda serial superbiku s piloty Britem Jamesem Toselandem a Australanem Karl Muggeridgem a v supersportech s mistrem sveta Francouzem Sébastienem Charpentierem a Turkem Kenanen Sofuoglu. Ale stale je zde jeste moznost zavodeni Maxe Biaggiho v serialu WSBK na motocyklu Ducati, coz je i prani promotera tohoto mistrovstvi, Paola Flamminiho. Ovsem uspesny tym Camel Pons Honda je uz pouze archivem (jezdili zde takove "Star" jako Max Biaggi, Alex Barros, Makoto Tamada ci Tohru Ukawa) a tak Sito Pons musel svou zavodni staj uzavrit - minimalne na rok 2006.
Ale i tato fotografie se uz v roce 2006 nebude opakovat. Jezdci Valentino Rossi a Colin Edwards sice pochopitelne zustavaji, pod kterym sponzorem vsak bude Yamaha v roce 2006 jezdit, to bude oznameno teprve v prubehu ledna, nebot Gauloises uz dale tym Yamaha Factory Racing sponzorovat nebude, coz prave dnes oznamil cigaretovy konzern Altadis. A to po dvou sezonach, kdy italsky fenomen jmenem Valentino Rossi v modrych barvach doslova deklasoval cely motocyklovy svet.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist