Cal Crutchlow: Skvělé představení

Čtvrtým místem v Kataru dokázal Cal Crutchlow nejen vyrovnat své nejlepší umístění v závodech MotoGP - vloni ve finále ve Valencii byl rovněž čtvrtý - ale především všechny uchvátil svým výkonem a úspěšným soubojem s daleko zkušenějším týmovým kolegou Andreou Doviziosem.

Pokud by existoval graf formy britského jezdce Cala Crutchlowa, tak by měl hodně strmou křivku směrem nahoru. Při úvodním závodě MotoGP v Kataru porazili Crutchlowa pouze Jorge Lorenzo, Daniel Pedrosa a Casey Stoner, zatímco týmového kolegu Andreu Doviziosa odsoudil Crutchlow na místo páté. Brit se tak zasloužil o velmi spokojené výrazy v obličejích celého managementu Yamahy. 

Už kvalifikace dopadla pro pilota týmu Monster Yamaha Tech 3 skvěle, když si třetím místem vyjel první řadu startovního roštu: "Pokud mám být upřímný, tak zas tak moc překvapený nejsem", řekl po závodě boss Yamahy Lin Jarvis a dodal: "Celý závodní víkend byl Cal pořád vpředu. Jistě v závodě dojel se ztrátou na ty tři nejrychlejší, ale to co předvedl, zaslouží ten největší obdiv".
Jarvis dále hovořil o Crutchlowovi následovně: "Cal je opravdová osobnost v paddocku a má velmi ryzí charakter. Přesně takové typy náš sport potřebuje, aby si zachoval svou fascinaci. Jsem velmi zvědavý, jestli dokáže během celé sezóny dojíždět hned za nejlepšími továrními jezdci. Ale myslím si, že je schopen zajet ještě několik Top výsledků".

"Je to skvělé, začít tak novou sezónu, i když to byl opravdu hodně tvrdý závod" zhodnotil své vystoupení v Kataru Crutchlow, který ale je názoru, že nebýt pokaženého startu z první řady, kdy ztratil několik pozic, tak by nedojel tak daleko za suverenní vedoucí trojicí.

Na straně druhé si ale Crutchlow nemyslí, že by mohl bojovat se třemi nejlepšími piloty, nýbrž že by odstup na Jorge Lorenza, Daniho Pedrosu a Caseyho Stonera byl pouze poloviční: "Byl to skvělý souboj s Andreou a já jsem si ho opravdu užíval. Hodně jsem se při něm naučil, neboť Andrea má hodně zkušeností. Chvílemi to byla jako hra kočky s myší. Věděl jsem sice, že ho mohu předjet, ale zároveň jsem také věděl, že on zůstane těsně za mnou a tak jsem pouze čekal na vhodný okamžik, abych udělal ten správný manévr." Pak prostě Crutchlow přidal plný plyn a snažil se neudělat žádnou chybu, aby nedal Doviziosovi žádnou šanci: "Byl to prostě výborný večer a já jsem jen potvrdil mé výkony ze zimních testů".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist