Byrne místo Ellisona v Le Mans?

Týmový majitel Paul Bird chce v Le Mans nechat závodit Shane Byrneho místo Jamese Ellisona, důvodem je získání informací o problémech s motocyklem CRT-Aprilia i od jiného jezdce.

35-letý Shane Byrne by měl slavit v Le Mans hodně překvapivý comeback v královské kubatuře MotoGP. Aktuálně jezdí zkušený Brit v týmu Paul Birds PBM Superbike v britském šampionátu a o víkendu dokázal jeden závod vyhrát. Ten stejný Paul Bird ale nasazuje motocykl CRT-Aprilia v sedle s Jamesem Ellisonem v kubatuře MotoGP. Ellison si ale neustále stěžuje na vibrace svého motocyklu a tak se týmový šéf rozhodl dopřát Ellisonovi závodní pauzu. Ellison je v šampionátu po třech závodech bez bodů, a jeho výsledky byly doposud následující: Katar 18., Jerez a Estoril nedojel.

"Už delší dobu jsem o tom přemýšlel. Jamesovi očividně chybí důvěra v motocykl a hodně si stěžuje na jeho silné vibrace. Shakey už několikrát v Le Mans závodil a tak se nabízí tato příležitost, aby na motocyklu seděl on a James tak od nás obdrží jeden volný závodní víkend", řekl pro britskou televizi Paul Bird. Kromě závodní pauzy pro Ellisona si tak může tým udělat i jiný obrázek o motocyklu, a může tak analyzovat, zda jsou vibrace opravdu problémem neuspokojivých výsledků.
Bird má ovšem o skloňovaném slově "Chattering" své vlastní mínění: "Všichni vědí, že Casey Stoner má velké problémy s vibracemi a přesto dokáže vyhrát závody, takže uvidíme".

Faktem ale je, že jmenovaný Casey Stoner už v letošní sezóně za Ellisonem jel při tréninku a potom to komentoval slovy, že tak silný chattering ještě nikdy neviděl.

Byrne jezdil v MotoGP v rocích 2004 a 2005 s Aprilií, pro tým Kennyho Robertse a také za Honda Pons a má na svém kontě celkem 20 závodů královské kubatury, když nejlépe dojel 10. v Mugellu 2004. V konečném pořadí kubatury MotoGP tehdy skončil 20., resp. 24., když ale kvůli zranění neobjel celou sezónu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist