Bridgestone: 15 000 pneumatik MotoGP na jednu sezonu

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
deep-sk (474) napsal 24.01.2013 v 16:15

a jeden by veril ze sa tu dozvie nieco viac o pneumatikach pouzivanych v MotoGP... a ono lekcia Cestiny...
asi kuknem nejake diskusie na tom //www.ujc.cas.cz/
mozno sa bavia o motorkach tam

1100Virago (3052) napsal 23.01.2013 v 21:30+1

desmo69: Na jednu stranu tvrdíš, že ze smartphonu se píše líp jak z klávesnice, na druhou že by příspěvek psal na smartphonu půl dne. Takže z klávesnice by ho psal den celý?

Já mám třeba v telefonu z určitého důvodu diakritiku vypnutou, protože to dělá ve specifických případech nežádoucí problémy.

desmo69 (638) napsal 23.01.2013 v 18:06-1

1100Virago, ze smartphonu se píše líp jak z klávesnice. Čárky a háčky ti to dává samo a opravuje i jiný chyby A neřekl bych že píše z telefonu. To by ten včerejší příspěvek z 11:56 psal půl dne

1100Virago (3052) napsal 22.01.2013 v 22:58+1

Bosso: "Co se týká porušení pravidel Českého pravopisu, tak si zkuste dát výraz: "dodatečnou pneumatiku ze dvou standartních verzí" do on-line slovníku a zjistíte, že tento výraz je správný."
Jakého online slovníku? Byl by konkrétní odkaz? Stačí si totiž tu větu dát do Wordu a projít kontrolou pravopisu a okamžitě vyskočí
//resize.like.cz/images/94_113_232_78_22-01-13-10-56-26_1358891786word.jpg

desmo69: Zkus napsat delší příspěvek s diakritikou ze smartphonu. Rychle zjistíš, že je to taková dřina, že je účelnější diakritiku projednou vynechat.

desmo69 (638) napsal 22.01.2013 v 19:15-3

Doufy, "pravidla ceskeho pravopisu" se píší pravidla českého pravopisu. Nebo už jsme tak světoví že se diakritika zrušila?

BOBANR1 (17) napsal 22.01.2013 v 18:50+2

Jak tak koukám na boj (jestli to tak můžu nazvat), pana Mikšíka a pana Coufala, tak jednoznačně vyhrává pan Coufal. Za prvé jde vidět že češtině opravdu rozumí a je schopen najít v reakci pana Mikšíka další chybu a za druhé (a to především) v jeho textech se nesnaží shazovat druhého, což nemůžu říct na pana redaktora, kterému právě o to jde.
Jinak pan Mikšík už několikrát poukazoval na pisatele příspěvků, že se schovávají za anonymní klávesnici počítače, stalo se to i mě, když jsem jednou řekl svůj názor na vedení týmu Effenbert Liberty Racing a to mi dokonce vyhrožoval žalobou za urážku pana Bocchioly a banem. Reagoval jsem úplně stejně jako pan Coufal, abych nebyl anonymní pisatel příspěvků, napsal jsem kompletní adresu i s telefonním číslem.
Ale abych jen nekopal do bossa, jde vidět že motorkám nadmíru rozumí, má nejaktuálnější zprávy a hlavně svůj koníček dělá s láskou a zapálením. I proto jsou Motorkáři.cz mým nejoblíbenějším serverem.
Mne rozhodně nevadí nějaký ten překlep v článku, ale reakce na upozornění chyby je přinejmenším zvláštní. Pan Mikšík je prostě horká hlava.
Jinak bossovi přeji pevné nervy a hlavně ať mu entuziasmus k práci vydrží i nadále a dělá ji pro nás čtenáře pořád dál.
P.S.: Moje chyby v textu prosím neopravujte, čeština nebyla nikdy můj oblíbený předmět. Děkuji.

Doufy (36) napsal 22.01.2013 v 15:15+1

Pane Miksiku, uz jenom blabolite. Pokud Vam nestaci ani odkaz na stranky Ustavu pro jazyk cesky Akademie ved CR, ktery o kousek nize prilozil 1100Virago (timto mu dekuji), neni Vam zrejme pomoci. Pokud rikate, ze jsem Vas obvinil z kradeze, nerozumite psanemu textu a opet Vam neni pomoci. A pokud se vracite v argumentaci na zacatek, neni Vam bohuzel pomoci do tretice.

Ve Vasem duchu se s Vami rozloucim po svem s cimrmanovskym "Nepiste mi a pokud mozno nepiste vubec".

P. S. Souslovi "pravidla ceskeho pravopisu" se pise s malym C...

gresini (4462) napsal 22.01.2013 v 14:09

měly by tam být všechny značky pneu a neomezeně!!

Bosso (344) napsal 22.01.2013 v 14:09-2

Nick Doufy: Schválně Vás neoslovuji jménem, neboť se schováváte za Nick pocházející, dle něhož pocházíte z Adamova u Českých Budějovic //www.motorkari.cz/profil/?uid=96062, na straně druhé píšete, že bydlíte v Brně a k tomu píšete nějaké jméno. Nemám čas pátrat, která Vaše identita je správná a která je vymyšlená a ani mně za to nestojíte. Co se týká označení za zloděje, tak se laskavě podívejte na článek pozorně, než někoho nařknete z krádeže viz právě tento článek. Co se týká porušení pravidel Českého pravopisu, tak si zkuste dát výraz: "dodatečnou pneumatiku ze dvou standartních verzí" do on-line slovníku a zjistíte, že tento výraz je správný. Tím celou debatu s Vámi končím, neboť opravdu nemám čas na zbytečné psaní.

Doufy (36) napsal 22.01.2013 v 11:56+2

Pane Miksiku, vezmeme to postupne...

Motorkari.cz jsou online periodikum. Maji redakci, jejiz jste soucasti a, co je nejdulezitejsi, maji prideleno ISSN. Dokonce i sami o sobe pisete jako o casopisu v sekci "O Motorkari.cz". Cituji: "Motorkáři.cz ale není jen webový časopis či aktuální archiv". Protoze jiste nemate cas hledat, co znamena zkratka ISSN, prikladam vysvetleni.

"ISSN (International Standard Serial Number) je osmimístný číselný kód, kterým se jednoznačně identifikují názvy periodik a ostatních tzv. pokračujících zdrojů vydávaných kdekoliv na světě."

Toliko k tematu, zda web Motorkari.cz je ci neni periodikem, resp. casopisem...

Dale je uplne jedno, zda se povazujete za profesionalniho novinare a nebo amatera, zda zde prispivate zcela zdarma a nebo za smesnou uplatu. Vase "clanky" vychazeji na nejctenejsim on-line periodiku v Ceske republice a denne je cte nekolik stovek lidi. Vy jim svymi texty pomahate nastavit standard (!), pomoci ktereho vnimaji psany text. Pokud Vy porusujete naprosto flagrantne pravidla ceskeho pravopisu, ma to na jeho degradaci zasadne vetsi vliv, nez kdyz to dela nejaky prihlouply grafoman na svem blogu, ktery nikdo necte. To, ze mne ve sve aroganci odbyvate oblibenym "kdyz se vam neco nelibi, bezte jinam", odpovim Vam lehce demagogickym primerem. Pokud pujdu po ulici a uvidim, jak nekdo za bileho dne znasilnuje krasnou divku, radite mi odvratit zrak a prejit na vedlejsi chodnik? Protoze to je presne to, co Vy tu delate. Za bileho dne znasilnujete Cesky jazyk... Omluvte mne, ale tohle neudelam.

Zaverem bych Vam rad rekl, ze normalni reakce na to, kdyz Vas nekdo upozorni na hrube poruseni pravidel ceskeho pravopisu, je opraveni chyby (a velmi vhodne je se alespon lehce zacervenat). Slusnosti je omluva ctenarum. A nejdulezitejsi je vzit si z toho ponauceni a priste jiz stejnou chybu neudelat. Protoze jenom hlupak se nedokaze poucit z vlastnich chyb.

Na zaver si dovolim doufat, ze kdyz uz u prevzatych clanku zasadne neuvadite jejich zdroj, mate alespon svoleni od jejich autora. Protoze jinak by se navic jeste jednalo o kradez, ze ano?

Hezky den.

1100Virago (3052) napsal 22.01.2013 v 07:17+2

Bosso: "Jinak standartní se píše standartní a ne jak uvádíte Vy standardní"
Tak ještě jednou pro ty, kdo nevěří:
//www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/porfaq.html#standard
//prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=standard&Hledej=Hledej
//www.mojecestina.cz/article/2010070403-chytaky-v-cestine-standardni-nebo-standartni

Bosso (344) napsal 21.01.2013 v 23:30-2

To Doufy: Pokud se Vám moje články, ať už originální nebo překlady nelíbí, tak je prostě nečtěte. Nevím, pro který časopis - dle Vašeho názoru konkurenční - jste psal a je mně to úplně jedno. Pokud jste postřehl, my nejsme časopis, nýbrž web. Vyhledávač jsem se už naučil používat, ale rozhodně nemám čas na to, abych tam hledal třeba Váš nick. Závěrem: za profesionálního novináře se nepovažuji, neboť to ani není mé povolání. Živí mě a to velmi dobře, úplně něco jiného. A sem na web opravdu píši jen jako mé hobby, neboť mě motorky odjakživa zajímaly a zajímají. Toť vše. P.S. Jinak standartní se píše standartní a ne jak uvádíte Vy standardní.

torckx (424) napsal 21.01.2013 v 21:21

Tohleto všechno je velmi zajímavé, ale: stojí právě Brigestone za "nudností" závodů MotoGP posledních let? V F1 na to přišli už dávno a pak jednoho dne došel Bernie za bossem Pirelli a řekl mu "udělte závody zajímavé". Kdy to přijde zde??

afro-r1 (513) napsal 21.01.2013 v 17:45+1

Logicky se rychlost vývoje poněkud zastavila...
...jako vzdy, kdyz je jednotny dodavatel.

V SBK uz take ze dne na den prestala byt vetsi stycna plocha 16,5" pneumatik vyhodou. Pustit tam nejakeho konkurenta, hned by si na ni u Pirelli mileradi vzpomneli.

Doufy (36) napsal 21.01.2013 v 17:35+4

Pane Miksiku, nemam pocit, ze bych si do Vas jakkoli kopnul, to bych v prvni rade poukazal na mizernou uroven prekladu ze zahranicnich periodik, ktere jsou zde vydavany za Vase clanky. Alespon elementarni znalost cestiny by mela byt u nekoho, kdo se nazyva novinarem, naprostou samozrejmosti. Vase pravopisne hrubky, standarDne opakovane v kazdem clanku me irituji uz velmi dlouho a jediny duvod, proc Vam je vytykam az nyni (v diskuzi pod clankem) je ten, ze jiz nejsem aktivnim redaktorem konkurencniho casopisu a mohu si proto psat co chci, aniz by me nekdo mohl narknout z nejakeho konkurencniho boje. Nemam pocit, ze bych byl anonymni ucastnik virtualniho sveta, ale pokud jste se jeste nenaucil pouzivat vyhledavace, najdete moje jmeno vcetne plne adresy na konci teto reakce.

S pozdravem naucte se cesky a nebo si platte korektora,

David Coufal
Frantiskanska 17
60200 Brno

Honda.boy (331) napsal 21.01.2013 v 16:30+1

Tak koukám, že jsem tady dobře na hodině češtiny...

1100Virago (3052) napsal 21.01.2013 v 16:11+2

Lutherek, Bosso: Ale Doufy má pravdu, správně se to píše s "d". Písmeno "t" se používá jen v případě, že je výraz odvozený od slova "standarta", čili prapor. Jinak vždy "standard"!
Bohužel, je to jeden z hojně rozšířených nešvarů, stejně jako třeba psaní nesprávného "bizardní" místo "bizarní", nebo chybného "protěžování" místo správného "protežování".

Bosso (344) napsal 21.01.2013 v 14:55-1

Není nad to, něco zkritizovat, že! To by ani nebyla česká povaha Nicku Doufy Jen si kopnout, anonymní internet přece snese vše a virtuálních hrdinů od klávesnice je přece "habakuk".

Lutherek (18) napsal 21.01.2013 v 14:31-1

To Doufy: Oba výrazy jsou správně, jak standart tak standard.

Bosso (344) napsal 21.01.2013 v 14:21

To Doufy: ???

Sukin (93) napsal 21.01.2013 v 14:02+2

Barumky zmijovky a Hořický kostky... Já bych jim dal compound...

Doufy (36) napsal 21.01.2013 v 13:47+2

standardních, standardním




TOPlist