Bradley Smith doufá v Motegi

Vicemistr světa stopětadvacítek, britský jezdec Bradley Smith, doufá, že v Motegi se mu bude dařit více než v úvodním Qataru, odkud si odvezl pouhé 8. místo a tedy 8 mistrovsých bodů.

Velký favorit kubatury do 125 ccm - po odchodu mistra světa Juliana Simona do Moto2, vicemistr světa Bradley Smith, chce po zklamání z premiérového Qataru - až 8. místo -  závodit opět při GP Motegi v absolutní špičce.


Rudovlasý Brit Bradley Smith (Bancaja Aspar Aprilia Team) patřil před zahájením sezóny k té nejužší špičce nejslabší kubatury Grand Priix, i když výsledky z testů IRTA tomu ani moc nenasvědčovaly. Ale úvod v Qataru tomuto 19-letému továrnímu jezdci Aprilie vůbec nevyšel. Až osmé místo a ztráta víc jak 13 sekund na vítěze, ještě k tomu na týmového kolegu Nicoláse  Terola, neodpovídala nejen očekávání, ale ani jeho možnostem. 

Už v tréninku (kvalifikaci) bojoval Smith s problémy nastavení své Aprilie RSA a tak do závodu samotného vystartoval až ze 3. řady.  "Není to moc velká zábava, jet na hraně absolutního rizika a přesto vědět, že víc jak na 8. místo to nebude stačit", byl po závodě hodně zklamaný Smith.


"Při těchto velkých problémech se nám přesto podařilo odvést domů 8 bodů, vždyť také nemusely být vůbec žádné. Ale popravdě řečeno, už nechci moc často dokončit závod na 8. místě! Doufám, že už v Motegi to bude jiné", řekl dále vicemistr světa 125 ccm Bradley Smith. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist