Ben Spies: V Misanu by už mělo být jasno

Zdá se, že budoucnost na rok 2013 pro Bena Spiese je jasná. Američan by měl v příštím roce startovat i nadále v MotoGP a sice v týmu Ducati-Junior.

Superbike nebo MotoGP? BMW, Gresini nebo testovací projekt u Suzuki? Nebo snad návrat do USA? - Tovární jezdec Yamahy Ben Spies oznámil hodně překvapivě 24. července letošního roku, že končí u týmu Yamaha-Factory a vše další zůstalo otevřeno..

Během testů v Aragonu v průběhu minulého týdne se nechal americký superbikový ex-mistr světa slyšet, že během tohoto týdne oznámí své rozhodnutí o další závodní budoucnosti. Když jsem v následujícím článku napsal, jaká bude jeho další závodní budoucnost, tak jsem byl některými čtenáři ve fóru označen, že mám příliš bujnou fantazii a že je to pouze moje přání a odkud prý beru tyto informace. Faktem je, že pro Bena Spiese se nabízely pouze dvě možnosti, Honda nebo Ducati. A to buď satelitní Honda u Fausta Gresiniho - či jiná Honda z LCR vedle Bradla - nebo satelitní motocykl Ducati v Junior týmu a nejlépe u Pramacu. Ono totiž stačí se vyznat trochu v paddocku MotoGP a hlavně vědět, "která bije" a mít ty správné informace a vědět taky, komu třeba zavolat...

Nyní je to celkem jasné: 28-letý Američan bude dle všech pravděpodobností i nadále závodit v  MotoGP jako hlavní postava nově zformovaného satelitního týmu italské továrny Ducati vedle Andrea Iannoneho, který má podepsanou dlouhodobou smlouvu s týmem Pramac Ducati.
Tato - pro naše pozorné čtenáře samozřejmě nepříliš překvapivá - zpráva by měla být potvrzena během závodního víkendu v Misanu, zatímco nějaký návrat mistra světa z roku 2009 do WSBK padl už definitivně ze stolu (MotoGP je prostě MotoGP ať se to někomu líbí nebo nelíbí): "Mám pocit, že jsem doposud v MotoGP neukázal všechny své možnosti", řekl už po brněnském závodě Ben Spies.

Otázkou samozřejmě zůstává, zda po 3 rocích závodění v královské kubatuře s motocyklem Yamaha bude schopen tento Američan hned ze začátku závodit se satelitním motocyklem Ducati o přední místa, nebo zda bude jeho hlavní prací vývoj motocyklu Ducati na rok 2014. V této budoucí sezóně totiž bude u Ducati volné místo v továrním týmu po Nickym Haydenovi..., a z tohoto pohledu se dá pochopit i toto kompromisní řešení. V roce 2014 by totiž mohla jet továrna Ducati se dvěma jezdci, kteří se jmenují Andrea Dovizioso a Ben Spies.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist