Baz usiluje o vedení v kategorii Open, na Barberu teď ztrácí dva body

Francouzský závodník Loris Baz jede letos svoji první sezonu v mistrovství světa silničních motocyklů a těsně před polovinou sezony je v pozici, kdy do druhé části roku může nastupovat v pozici lídra kategorie Open. Po úvodních osmi kolech je Francouz průběžně šestnáctý, pouhé dva body za aktuálním lídrem kategorie Open Hectorem Barberou s motocyklem Ducati týmu Avintia Racing.

Jezdec týmu Athinà Forward Racing Loris Baz v posledních závodech využil situace a posunul se velmi blízko pozice lídra průběžného hodnocení kategorie Open Hectora Barbery, jemuž se naopak až tolik nedařilo. Oba jezdce dělí dva body a to skutečně není moc, protože o vzájemném postavení před letní přestávkou může rozhodnout právě nadcházející víkend v Německu.

Pro bývalého jezdce tovární stáje Kawasaki v mistrovství světa superbiků je německý okruh Sachsenring novinkou v jeho závodní kariéře, protože tam ještě nikdy nezávodil. Jak už ale Baz předvedl, dokáže se velmi rychle učit a právě Sachsenring by měl jeho stroji Yamaha Forward vyhovovat víc než dobře.

„Sachsenring je posledním závodem před letní přestávkou,“ připomněl Loris Baz a pokračoval: „Na začátku sezony bylo mým cílem, právě pro toto období, dostat se co nejblíž nejlepším jezdcům kategorie Open, ale nyní jsem jen dva body od vedoucí pozice a jsem velmi spokojený se všemi postupy, kterých jsme dosáhli.“

„Pro mě to bude další premiéra s Yamaha Forward, protože jsem na této dráze ještě nikdy předtím nejel, ale jsem si jistý, že můžu úspěšně těžit ze vší práce, kterou jsme s týmem dosud odvedli,“
dodal závěrem Loris Baz, který bude v týmu společně s náhradním jezdcem za zraněného Stefana Bradla, Italem Claudio Cortim.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist