Bautista: Ultimátum od Suzuki

Leader naší kubatury Alvaro Bautista je momentálně mezi dvěma mlýnskými kameny.

Bautista: Ultimátum od Suzuki

Pilot stáje Aspar dostal totiž konkrétní nabídku do týmu MotoGP Rizla-Suzuki na rok 2010 ovšem s časovým omezením 14-ti dnů. Tuto nabídku mu předložil týmový šéf Rizla-Suzuki Paul Denning.

A jak je to vůbec možné: Suzuki totiž může v roce 2010 navzdory reglementu "MotoGP-Rookie" jako jediný tovární tým angažovat nováčka této třídy z důvodu, že Suzuki nemá žádný satelitní tým. A proto je tato nabídka pro Bautistu velmi lákavá, neboť by dostal k dispozici tovární motocykl.

Ovšem Bautista nemá to rozhodování vůbec lehké, jeho současný týmový šéf Jorge Martinez chce za každou cenu jet v následující sezóně v MotoGP a s kým jiným, než s Alvarem Bautistou.
Z tohoto důvodu jedná s Yamahou o pátém motocyklu této značky. A jen pro úplnost: Tým Tech3-Yamaha není pro Bautistu vůbec žádná přijatelná alternativa.

Honda nebo Yamaha?

Jedno je jisté, Marco Simoncelli pojede v roce 2010 MotoGP, ale kde?

Dle nového reglementu, nesmí nováček v královské kubatuře jet v roce 2010 v oficálním továrním týmu. Výjimku dostala pouze Suzuki, tu však mistr světa dvěstěpadesátek Marco Simoncelli odmítl.

A tak zůstavají pouze dvě možnosti, což potvrdil i Simoncelliho manažér Carlo Pernat!
Ale kde? Honda nebo Yamaha?Těžko říci, obě možnosti mají své pro!
Tech3 Yamaha Hervé Poncharala jako začátek nevypadá vůbec špatně (Colin Edwards míří údajně do WSBK k Aprilii a James Toseland se nyní v Misanu zajímal o místo ve stáji Ten Kate Honda), navíc jeho velký kamarád Valentino Rossi má jistě u Yamahy své slovo a v sezóně 2011 by angažmá v oficiálním továrním týmu Yamahy bylo velmi reálné!

Gresini Honda je italský tým. Navíc nabízí tento satelitní tým tovární motocykl Honda - vloni ho jezdil Shinya Nakano a letos ho má k dispozici Toni Elias - takže vlk by se nazřal (satelitní tým) a koza zůstala celá (tovární motocykl).

Tak se nechme překvapit!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist