Barbera: Více svalů a angličtiny

Španěl Héctor Barbera, vícemistr světa a vítěz posledního historického závodu dvěstěpadesátek se už nemůže dočkat zahájení jeho první "opravdové" sezóny v MotoGP.

Španěl Héctor Barbera se během zimy věnoval hodně intenzivně výuce angličtiny, aby se dobře připravil na svou první sezónu MotoGP v týmu Aspar Ducati. "Společně s Nicolasem Terolem jsme navštěvovali intenzivní kurs angličtiny, a pravidelné používání angličtiny mně velmi pomohlo. Ale musím se ještě více učit", říká sebekriticky Barbera.


Před prvním oficiálním testem MotoGP v únoru v Sepangu testoval Barbera v listopadu minulého roku ve Valencii a v Jerezu a dosáhl na motocyklu Ducati Desmosedici velmi dobré časy. 

Kromě toho strávil 23-letý Španěl v posledních třech měsících hodně hodin v posilovně. "Po posledním testu v Jerezu jsem zjistil, že musím nabrat do svých rukou více síly a trochu navýšit svalovou hmotu. A to se mi s pomocí svého osobního trenéra také podařilo. Kromě toho jsem jezdil hodně trial, což mě zase hodně bavilo. Trénoval jsem rovněž na motokrosové motorce a také jezdil hodně na kole. Je totiž hodně důležité provozovat v zimě ježdění na "dvou kolech", aby jsi neztratil cit pro jízdu", říká jezdec týmu Aspar Ducati Hector Barbera.


"Bude to první opravdový test pro nás všechny. Je mi jasné, že jsem jediný jezdec v týmu a proto na mě bude obrovský tlak, se kterým se ale musím vypořádat. To ostatně umím. V posledních rocích jsem vždy byl číslem "1" v týmu, takže jsem zvyklý. Máme jasný cíl: v každém závodě se zlepšit proti tomu minulému" říká historicky poslední vícemistr světa dvěstěpadesátek.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist