Barbera chce zůstat u Ducati

Hodně nejistý je osud španělského jezdce kubatury MotoGP Hectora Barbery. Ten, jak většina jistě dobře ví, závodí už druhým rokem za tým Aspara Martineze s motocyklem Ducati Desmosedici.

Nejistý je zatím osud týmu Jorge Martineze v kubatuře MotoGP na rok 2012. Tedy co se týká motocyklové techniky. A současný jezdec Hector Barbera rozhodně nechce přejít na CRT, a tak to zkouší u týmu Pramac Ducati, kde oba současní jezdci Loris Capirossi - končí závodní činnost - a Randy de Puinet odcházejí. Dokonce by si Barbera dle našich informací dovedl představit závodění v seriálu superbiků, rovněž na Ducati.

Nejvíce je ale pravděpodobný přechod Hectora Barbery k týmu Pramac Ducati, neboť Asparův tým už oficiálně oznámil, že koncem roku končí svou spolupráci s Ducati. Jorge Martinez chtěl v roce 2012 startovat se dvěma jezdci v MotoGP, ale zvýšený leasing motocyklů Ducati o 100% a snížení sponzorských peněz ze strany Mapfre znamenalo zásadní opak. Navíc nové volby ve Valencii zastavily příliv peněz od tamní vlády!

Ještě v Aragonu chtěl Aspar udržet Barberu ve svém týmu, ale během GP Japonska vyšlo najevo, že spolupráce s továrnou z Bologně je ukončena a Martinezův tým bude závodit v MotoGP se svým vlastním projektem kubatury do 1000 ccm.
Ačkoliv je celkem jasné, že Aspar se nemusí obávat o podvozek či motor pro svůj projekt CRT, tak Barbera nemá o takovýho projekt vůbec zájem: "Chápu situaci Barbery, a vím, že chce mít tu nejlepší možnou volnou motorku. A v tomto případě je to Ducati v týmu Pramac", říká sportovní ředitel Asparova týmu Gino Borsoi.

Borsoi dále pokračoval: "Barbera měl velmi dobré šance, zůstat u nás. Nabídli jsme mu smlouvu, ovšem momentální problém je, že nevíme, s kterým motocyklem v roce 2012 pojedeme. Doufám, že se to během víkendu v Malajsii změní. Je totiž hrozně těžké jednat s nějakým jezdcem a nevědět, co mu můžeme nabídnout za motocykl".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist