Avintia představila svůj tým pro sezónu 2021

Avintia je první stájí, která představila svůj tým pro rok 2021. Oficiální prezentace se zúčastnili jak jezdci MotoGP Enea Bastianini a Luca Marini, tak závodníci z nižších kubatur.

Oficiální představení týmu proběhlo kvůli pandemii koronaviru v menším měřítku než v předchozích letech. Jeho hlavní část se konala mimo vnitřní prostory a jen s omezeným počtem novinářů. Avintia se představila v kompletně nové sestavě, Tito Rabat ani Johann Zarco už do sedla jejího motocyklu letos neusednou.

Stroj nováčka Lucy Mariniho je laděný do barev týmu Sky a nechybí na něm ani nápis VR46. Díky přestupu mladšího bratra Valentina Rossiho uvidí letos fanoušci MotoGP u televizních obrazovek závodit tři sourozenecké dvojice. „MotoGP je neuvěřitelné. Nejlepší. Dám do toho všechno… Trénuji opravdu tvrdě,“ nechal se slyšet Marini.

Enea Bastianini bude jezdit na barevně zcela odlišném motocyklu. Techniku však oba piloti budou mít stejnou, pojedou na strojích GP19.

Slavnostního odhalení se zúčastnil také závodník třídy Moto3 Niccoló Antonelli současně s MotoE jezdci Xavim Cardelusem a Andre Piresem. Sezóna MotoGP odstartuje 5. března, kdy jsou naplánované první oficiální testy.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist