Australan Stoner znovu v hledáčku médií

O Casey Stonerovi bylo znovu slyšet a to nejen proto, že byl společně s jezdci Hondy hostem Festivalu rychlosti v Goodwoodu, ale především díky tomu, že se měl pro francouzský magazín nelichotivě vyjádřit o současném směřování MotoGP. Australan to ale dementoval s tím, že výraz, který v rozhovoru uvedli, by on nepoužil.

Dvojnásobný světový šampion Casey Stoner nikdy neměl nejlepší vazby s médii. Tento trend jak je vidět zůstává i po jeho odchodu z aktivního závodění a zřejmě jen tak nezmizí, protože tento týden došlo k dalšímu nepochopení z jedné či druhé strany.

Casey Stoner poskytl rozhovor francouzskému časopisu Moto Revue, jehož částečný přepis byl na stránkách internetového Motorevue.com. Australan tam kritizoval moderní MotoGP ve srovnání s jeho pojetím zlaté éry skutečného závodění, což byly dle Australana dvoudobé motocykly třídy do 500ccm.

V rozhovoru padla otázky na téma potenciálního návratu do královské kubatury. „Pokud bych se měl vrátit k závodění, tak do zlaté éry pětistovek a skutečného závodění s chlapy jako Doohan, Rainey, Schwantz, Gardner a Lawson. Kdysi to byl sport, teď je to hov … ,” cituje Stonera francouzský internetový portál.

Samozřejmě toto peprné vyjádření vzbudilo velkou pozornost. Casey Stoner dnes na Twitteru napsal: „Třebaže je všeobecně známo, že nejsem fanouškem směru jakým se ubírá MotoGP, rozhodně bych slovo hov... nepoužil pro označení šampionátu. Komentář byl médii nesprávně citován a moje slova vytržena z kontextu. Jsem tím velice rozčarován.“

Návrat zpátky do mistrovství světa sice Casey Stoner neplánuje, ale letos HRC nabídl své služby, co se týče nahrazení Daniho Pedrosy, který musel po Kataru na operaci předloktí. Z toho nakonec sešlo a za Španěla tehdy závodil Japonec Hiroshi Aoyama.

O uplynulém víkendu byl Casey Stoner hostem Festivalu rychlosti v Goodwoodu, kde jezdil v sedle Repsol Hondy třídy MotoGP. Britský závodník Scott Redding tam představil novinku RCV213V-S a oba měli možnost se projet s legendou Freddie Spencerem, který sedlal stroj NS500 z roku 1984. Přítomen byl rovněž úřadující mistr světa superbiků a současný jezdec Hondy WSBK Sylvain Guintoli.

Na Casey Stonera teď čeká přeci jenom jeden velmi důležitý závod a to vytrvalostní klání v Suzuce, kde pojede s motocyklem Honda CBR 1000 RR v barvách týmu MuSASHi RT HARC-PRO a jeho kolegy budou Michael van der Mark a Takumi Takahashi. Vytrvalostní podnik Suzuka 8Hodin je v termínu 25. až 26.července 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist