Australan Miller měl možná i na první řadu

Jezdec týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Jack Miller dělá svým fanouškům skutečně radost, protože v přípravě na australskou Grand Prix byl vidět a je to jeden z klíčových hráčů pro samotný závod. Patří již k elitě, která slavila vítězství v MotoGP, takže není vyloučeno, že třeba i s pomoci počasí dokáže vyhrát doma.

To by byl splněný tajný sen, protože vyhrát závod na domácí půdě je přáním snad každého závodníka. Jack Miller v kvalifikaci předvedl, že je připraven bojovat o přední příčky a vzhledem k tomu, že jeho dosud nejlepší výchozí pozicí bylo dvanácté místo ze Silverstonu, je jeho pátá pozice na Phillip Islandu skutečně výrazným progresem.

Přitom měl rychlé kolo rozjeté vynikajícím způsobem a třebaže na výjezdu na cílovou rovinku měl co dělat, aby motorku udržel v přímém směru, zaznamenal těsně před koncem kvalifikace druhý nejrychlejší čas. Ztráta v poslední zatáčce ale Australana zřejmě připravila o první řadu, protože o něco později ho překonal Cal Crutchlow a Pol Espargaró.

„Je to dobrá výchozí pozice, ale úplně spokojený nejsem, protože jsem mohl přinejmenším zajet lepší čas, kdybych na výjezdu na cílovou rovinku nenajel na obrubníky,“ uvedl po kvalifikaci pátý Jack Miller. „Byla tam ještě nějaká voda, takže mi protočilo kola a přišel jsem tam o dost času.

„Před domácím závodem se cítím dobře a odstartuji mnohem blíž předním jezdcům než to obvykle dělávám. Počasí je tu pokaždé nepředvídatelné, takže předpovědi závodu na suchu moc věřit nejde, ale jsem připraven na cokoliv,“
dodal Australan a vítěz závodu z Assenu 2016.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist