Aspar ve všech kubaturách a se 6 piloty

Jediný tým v seriálu Grand Prix pojede ve všech kubaturách a dokonce se šesti piloty. Jedná se o tým Jorge Martineze, tedy Aspar Team. Jeho prezentace v Madridu před odletem do Kataru na zahajovací závod letošní sezóny odpovídala tomuto počtu jezdců a personálu.

V kulturním centru v Madridu byl prezentován tým Aspar, který pojede v letošní sezóně celkem se šesti piloty ve všech třech objemových třídách. Za Bankia Aspar pojedou Hector Faubel, Adrian Martin a Nico Terol v kubatuře 125 ccm na továrních motocyklech Aprilia RSA.
Za Mapfre Aspar uvidíme Juliana Simona a Javiera Forese v Moto2 na motocyklech Suter MMXI a Héctora Barberu v královské kubatuře MotoGP na satelitním motocyklu Ducati Desmosedici GP11.
"Jsem velmi hrdý na to, že náš tým už druhý rok pojede ve všech třech kubaturách", řekl týmový šéf Jorge Martinez, jinak sám čtyřnásobný mistr světa a 37-násobný vítěz závodů Grand Prix, který chce s Top-duem Faubel/Terol získat podiová umístění a bojovat o mistrovský titul v "malorážkách" a s Julianem Simonem má ovšem stejné cíle v kubatuře Moto2.

A co řekli při prezentaci samotní jezdci?
Hector Barbera (MotoGP)
: "Celý tým pracuje prakticky bez přestávky, aby mně připravil co nejlepší motocykl. Jsem se současným stavem techniky velmi spokojen".
Julian Simon (Moto2): "V minulém roce jsem byl s titulem vicemistra spokojen, ale letos mohu skončit ještě lépe".
Xavi Fores (Moto2): "Je to můj první rok v tomto týmu a doufám, že budou následovat ještě další".
Nicolas Terol (125 ccm): "Jsem připraven víc než dobře. Ovšem bez skvělé práce mnoho lidí v týmu, bych nemohl cestovat do Kataru s takovou sebedůvěrou, s jakou tam cestuji".
Hector Faubel (125 ccm): "Je to hodně velký tým, nejen kvůli počtu jezdců, ale především kvůli velké a úspěšné minulosti. Jsme jedna velká rodina".
Adrian Martin (125 ccm): "Jsem Jorgemu vděčný, že jsem součástí tohoto týmu. Je to privilegium, jet po boku dvou vicemistrů světa". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist