Aspar a Moto2: Čas na vývoj prostě nemáme

Jen dva závody odjeli jezdci Asparova týmu na italském šasí RSV. Od Le Mans budou Julian Simon a Mike di Meglio sedět na motocyklech Suter MMX. Proč? To vysvětluje Jorge "Aspar" Martinez v následujícím článku.

Zatímco úřadující mistr světa stopětadvacítek Julian Simon získal v Jerezu první mistrovské body, tak ex-mistr světa stejné kubatury Mike di Meglio zůstal jak v Kataru, tak i ve Španělsku bez bodů. Z tohoto důvodu se rozhodl týmový šéf Jorge Martinez k "operačnímu zákroku".


"RSV je jistě konkurence schopný motocykl, ale Mapfre Aspar Team má v garáži dva mistry světa, kteří nemohou svůj čas během sezóny věnovat vývoji motocyklu",
říká Martinez jako pádný důvod ke změně na švýcarský produkt firmy Suter a dále vysvětluje: "Sponzoři chtějí od nás vidět od začátku boj o titul mistra světa a vítězství v závodech a proto jsme se rozhodli změnit z RSV na Suter, tedy na motocykl, který má úplně jiný level úspěšnosti a značku, která vede v současnosti mistrovství světa Moto2".


Faktem ale je, že Shoya Tomizawa na Suteru vede sice šampionát, ale na druhém a třetím místě jsou Toni Elias a Thomas Lüthi, kteří jedou japonské šasí Moriwaki.

"Máme pocit, že to je správné rozhodnutí, neboť nyní můžeme aktivně zasáhnout do boje o titul mistra světa, a to hned od příštího závodu. Vztah k RSV je a zůstal excelentní, ale my máme povinnost mít k dispozici ten nejlepší možný materiál a z tohoto důvodu měníme motocykl už teď",
říká na závěr Jorge "Aspar" Martinez.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist