Aoyamova smůla

Skvělý závod odjel v Jerezu zkušený japonský pilot Hiroshi Aoyama, ačkoliv výsledek v samém závěru už tak dobrý nebyl. Ovšem poslední mistr světa dvěstěpadesátek, 31-letý pilot týmu Avintia racing dokázal, že stále ještě nezapomněl jezdit rychle.

Pilot Claiming-Rule Hiroshi Aoyama zajel v Jerezu opravdu skvělý závod, až do okamžiku, kdy výkon motoru jeho FTR-Kawasaki klesal stále níž a níž a nakonec skončil až 18.

Hiroshi Aoyama bojoval při GP-Jerez ve skupině s nejrychlejším pilotem Claiming-Rule Aleixem  Espargarem o místo 8., když pět kol před koncem se rapidně snížil výkon motoru jeho FTR-Kawasaki a zkušený japonský jezdec se propadl z 12. místa až na konečnou 18. pozici - tedy poslední - v cíli.
Se svým výkonem byl Hiroshi Aoyama spokojen, výsledek ho ale pochopitelně zklamal: "Myslím si, že jsem předvedl v závodě velmi dobrý výkon. Jezdil jsem těsně za Doviziosem, Espargarem, Pirrem a Smithem na dvanácté pozic a mohl jsem bojovat o místo osmé. Byl jsem sice v této skupině poslední, ale měl jsem dobrou rychlost a mohl jsem zajet velmi dobrý výsledek. Bohužel pět kol před koncem začal motor kouřit a ztrácel okamžitě výkon. Jel jsem sice dále, neboť jsem chtěl získat nějaký bod, ale nebylo to možné", vysvětluje Aoyama.
Vzhledem k následujícímu závodu v Le Mans je ale pilot FTR-Kawasaki plný optimismu: "Je to sice škoda, neboť jsme udělali podstatné kroky směrem dopředu a zasloužili jsme si dobrý výsledek. Pokud ale budeme v tomto směru dále pokračovat v Le Mans, tak to musí na konci dopadnout daleko lépe".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist