Aoyama už od Motegi za D. Saloma?

V Barceloně žijící Japonec Hiroshi Aoyama nahradí zřejmě už od domácí Grand Prix v Motegi španělského jezdce Davida Saloma v týmu Avintia Blusens Racing, tedy dříve BQR.

Dle informací Radia paddock by měl 30-letý japonský ex-mistr světa Hiroshi Aoyama nahradit v sedle motocyklu BQR-Kawasaki španělského pilota Davida Saloma. Ten jak známo, vystřídal po GP v Brně svého krajana Ivana Silvu - za 12 závodů pouhých 11 bodů, ovšem nedařilo se mu o nic lépe. V Misanu dojel Salom 15., v Aragónu pak závod nedokončil pro technickou poruchu.
Tyto čtyři zbývající závody by měly být pro japonského jezdce Aoyamu zkouškou, zda dostane v týmu Avintia Blusens šanci i na celou příští sezonu jako týmový spolujezdec Hectora Barbery.
"Hiro" závodil v kubatuře MotoGP dva roky, celkem objel 29 závodů, celkově se umístil na 15. a 10. místě, když nejlépe dojel v Jerezu 2011 jako čtvrtý.
Aoyama letos jezdil superbikový šampionát s motocyklem Honda, nemohl si ale zvyknout na pneumatiky Pirelli a i řada okruhů pro něho byla úplnou novinkou. Navíc, jak už před sezonou řekl televizní expert a tester superbikové Aprilie Alex Hofmann, tak styl závodění na superbikovém motocyklu nebude technickému jezdeckému stylu Aoyamy - plynulé projíždění zatáček - vůbec vyhovovat. Tato sezona pro "Hira" skončila absolutním fiaskem. Před finálem v Magny Cours je až 18. celkově, když nejlépe dojel 8. hned v úvodu na Phillip Islandu a nyní opět 8. v samém závěru v Portimau.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist