Aoyama chce v Německu závodit

V německém závodním víkendu by už rád bojoval o mistrovské body Hiroshi Aoyama, který si pádem v Katalánsku zranil dva prsty levé ruky a byl nucen vynechat závod v Barceloně, kde ho nahradil Javier del Amor, a závod v nizozemském Assenu. Tam Japonce zastoupil španělský závodník Iván Silva.

Do katalánského víkendu nastoupil Japonec Aoyama se zraněním ruky z italské Grand Prix, takže tým Avintia Blusens měl v záloze připraveného náhradního jezdce Javiera del Amora. Hiroshi Aoyama bez problému zvládal svůj závodní prototyp až do soboty, proto to spadl znovu a kvůli zranění musel z dalšího průběhu víkendu odstoupit.

Aoyama chyběl také v Assenu, kde ho nahradil Iván Silva. Japonec navštívil barcelonského specialistu Dr. Xaviera Mira, který ho také operoval. Oba prsty dal japonskému jezdci do pořádku, ale špičku prsteníku se jim už nepodařilo zachránit a musela být amputována.
Jednatřicetiletý mistr světa čtvrtlitrové kubatury z roku 2009 je připraven nastoupit do závodního víkendu německé Grand Prix za předpokladu, že projde nezbytným vstupním lékařským vyšetřením. „Jsem rád, že mi dal Dr. Mir souhlas s cestou do Německa, abych se zúčastnil Grand Prix,“ uvedl Hiroshi Aoyama. „Samozřejmě si uvědomuji, že nebudeme přesně vědět na čem jsem až do chvíle než se posadím za řízení motorky a vyrazit na dráhu, což už pro mě samotného znamená hodně.“

„Čas po operaci mi umožnil se plně zotavit z předchozích zranění,“
pokračoval Japonec. „Teď jen potřebujeme zaměřit pozornost na zranění ruky a zjistit, jak moc mě může omezovat, ale v každém případě jsem neskutečně rád, že se vracím zpátky na svůj motocykl.“

Japonce Hiroshi Aoyamau byla radost sledovat, když ještě závodil ve čtvrtlitrech s jezdci jako Marco Simoncelli, Mika Kallio, Álvaro Bautista nebo třeba Héctor Barberá. Ani jeden si nikdy nic nedaroval, předváděli úžasně napínavé souboje a rozhodně byli kořením posledních let třídy do 250ccm. Bohužel v MotoGP už je to zase jiný příběh.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist