Alvaro Bautista: Přešlapování na místě

Tým Fausta Gresiniho zkoušel na prototypovém motocyklu Honda různé změny. Ovšem očekávaný krok dopředu to nepřineslo.

Alvaro Bautista se musel každý ze tří testovacích dnů v Sepangu sklonit ve výsledcích před svým mladším značkovým kolegou Stefanem Bradlem, přičemž oba dva pilotovali motocykl Honda RC213V v satelitním týmu: "Po prvních třídenních testech této sezóny nemohu být 100% spokojen", říká lapidárně Španěl z týmu Go&Fun Honda Gresini.

A Bautista dále hodnotí: "Měli jsme velké problémy, abychom nastavili motocykl tak, že se s ním dá lépe najet do zatáčky. Vylepšení tohoto problému musí být pro nás prioritou při druhém testu na stejné trati koncem února".
Pilot týmu ex-mistra světa Fausta Gresiniho ukončil třetí den testů se ztrátou 1,402 sec na nejlepší čas Daniho Pedrosy, což znamenalo sedmou pozici: "Podařilo se nám shromáždit řadu dat, které nám mohou pomoci při druhém testu v Sepangu. Ale musíme se postarat o to, aby byl motocykl v ve vjezdech do zatáček lépe ovladatelný, to jsem tentokrát postrádal".

Bautista potvrdil, že se ovšem snažili tento problém vyřešit: "Už druhý den jsme experimentovali s geometrií a zkoušeli různé varianty nastavení pérování od Showy. Ale bohužel to nepřineslo žádný účinek. Ovšem motocykl se hodně liší od toho loňského".
Španěl ale nebyl spokojen ani s novými brzdami: "Ve středu jsme testovali nové brzdy, a s těmi rozhodně nejsem příliš šťastný", postěžoval si Bautista.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist