Aleix Espargaró má po operaci pravého předloktí

Španělský jezdec Aleix Espargaró nedokončil závod MotoGP Velké ceny Francie poté, co ho přinutila zastavit, prozatím blíže nespecifikovaná technická závada. Španěl už dříve trpěl problémy s nedostatečným prokrvením ruky, takže okamžitě zamířil do Barcelony, kde v pondělí ráno podstoupil operační zákrok.

O tom, že Aleix Espargaró potřebuje řešit problémy s nedostatečným prokrvením ruky, se již hovořilo po závodu v Jerezu. Tehdy se očekávalo, že operaci podstoupí společně s Quartararem, nicméně se tak nestalo a Espargara operovali až nyní.

Jezdec týmu Aprilia Racing Team Gresini je letos již čtvrtým závodníkem, který Compartment syndrom řešil operativně. Před ním to byl Jack Miller (Ducati), Iker Lecuona (KTM) a naposledy to byl tovární jezdec tří ladiček Fabio Quartararo (Yamaha).

Operace, kterou Espargaró podstoupil na univerzitní klinice Dexeus v Barceloně, měla dopadnout dobře a jednatřicetiletý Španěl počítá s tím, že nastoupí do Velké ceny Itálie, která se jede koncem měsíce na okruhu v Mugellu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist