Akira Yanagawa pojede treti motocykl Kawasaki

Pri zavode Grand Prix Japonska v Motegi pojede treti motocykl Kawasaki Ninja ZX - RR zkuseny japonsky jezdec Akira Yanagawa. Doplni tak stabilni dvojici Anthony West z Australie a Randy de Puinet z Francie, ktera stale bojuje o sve misto v sestave MotoGP 2008.

Po Roger Lee Haydenovi, ktery jel treti motocykl Kawasaki pri zavode GP USA v Laguna Seca a skoncil jako 10. !!!, dostane nyni sanci jet treti tovarni motocykl Kawasaki Ninja ZX - RR na domaci Grand Prix vedouci jezdec japonskeho mistrovstvi superbiku, 36- lety Japonec Akira Yanagawa. Sympaticky jezdec jezdil mistrovstvi sveta WSBK a dokazal take dokonce tri zavody vyhrat.
Japonec Akira Yanagawa se poprve objevil v mezinarodnim motocyklovem svete pred 17-ti lety, kdy vyhral v roce 1990 japonske mistrovstvi tridy 250 cc. Po absolvovani nekolika sezon v japonskem mistrovstvi se mezinarodne vynoril v roce 1997 ve svetovem sampionatu superbiku. To pak jezdil az do roku 2002 a krome 23 podiovych umisteni dokazal i 3 jizdy vyhrat.
Nyni jezdi sympaticky japonsky pilot japonsky sampionat superbiku, a po peti absolvovanych zavodech - naposled Autopolis - vede se svym motoycyklem Kawa ZX-10 R japonsky sampionat o 2 body pred nejvetsim rivalem, Atsushim Watanabem. Do konce japonskeho sampionatu superbiku chybi mimochodem jeste tri podniky.
Nasazeni tretiho motocyklu Kawasaki v Motegi je velmi dobrou zpravou pro vsechny fanousky vzhledem k velmi - sice kvalitnimu - ale letos hodne malo kvantitavnimu - poli "kralovske" tridy MotoGP, nebot je zde totiz realna sance, ze by Kawasaki nasadila v roce 2008 vedle Johna Hopkinse a jednoho ze dvojice West - De Puinet, jeste i treti zeleny motocykl a to pravidelne a ne jen na "wild card".
A jen pro zajimavost, naposled jel japonsky jezdec Yanagawa zavod Grand Prix v roce 2003 pri GP Catalunye na divokou kartu vedle Andrewa Pitta a Garry McCoye a zavod pro neho skoncil uz v 1. kole...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist