Abrahamův zítřejší start je nejistý!

Přestože český motocyklový závodník Karel Abraham v kvalifikaci vylepšil své maximum z měřených tréninků o 0,621 sekundy, kvůli zdravotním problémům přetrvávajícím po pádu v Aragónu ztratil na nejrychlejšího jezdce Caseyho Stonera 2,655 sekundy a obsadil patnácté místo. Pokud se jezdec společně s týmem rozhodne nastoupit do zítřejšího závodu, odstartuje z páté řady.

„Na motocyklu jsem se cítil o něco lépe, ale stále jsem nemohl jet tak, jak jsem chtěl,“ přiznal Karel Abraham po skončení kvalifikace. „Byl jsem schopný zajet maximálně tři kola, poté jsem se musel vrátit do boxu.“

V posledním z celkových třiadvaceti kol odjetých na motocyklu Ducati Desmosedici GP11 zajel jedenadvacetiletý jezdec týmu Cardion AB Motoracing čas 1:47,922, který mu zajistil patnácté místo.

„Snažil jsem se, abych zajel alespoň jedno rychlé kolo,“ řekl Karel Abraham, který kromě Damiana Cudlina zastupujícího zraněného Lorise Capirossiho a dvou jezdců startujících v mistrovství světa silničních motocyklů na divokou kartu porazil o 0,247 sekundy i Toniho Eliase.

Kvůli zdravotním problémům, které si Karel Abraham způsobil při nepříjemném pádu ve španělském Aragónu, se nyní tým Cardion AB Motoracing musí rozhodnout, zda nastoupí do zítřejšího závodu.

„Kdykoliv se snažím jet rychle, začnu ztrácet koncentraci a nedokážu se soustředit na více než dvě nebo tři kola,“ prozradil český motocyklový závodník. „Proto přemýšlíme nad tím, jestli v závodě budeme startovat nebo ne. Já doufám, že ano. Uvidíme, jak se budu cítit v zítřejším warm-upu. Potom se rozhodneme,“ dodal.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist