Abrahamovi hrozí operace, rozhodne Misano

Potom, co Karel Abraham musel kvůli zranění ramene vynechat britskou Grand Prix se nyní vrací zpět do startovního pole MotoGP, které míří na okruh Marca Simoncelliho v Misanu. Cílem jezdce i celého týmu je absolvovat kompletní závodní program a vyzkoušet stav zraněného ramene při plné zátěži.

Další vyšetření, která Karel Abraham podstoupil ukázala, že původní diagnóza – pouhé pohmoždění oblasti ramene – nebyla přesná. Po vyšetření magnetickou rezonancí lékaři zjistili, že zranění, které jezdec utrpěl pádem na okruhu Indianapolis Motor Speedway je vážnější než se původně předpokládalo.

„Rameno vykazuje známky natržení kloubního pouzdra. Prioritou je konzervativní řešení, ale pokud nebude účinné, bude nutné přistoupit k operaci,“ konstatoval Igor Čižmář, primář Traumatologického oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. Specialista na tento typ zranění již Karlu Abrahamovi operoval zápěstí v roce 2010 a rovněž s brněnským jezdcem konzultoval jarní zranění klíční kosti.
„Zdaleka se to nezlepšilo tak, jak jsme čekali. Dohodli jsme se, že celý závodní víkend zkusím zvládnout bez jakéhokoliv tlumení bolesti a podle toho uvidíme,“ uvedl jezdec brněnské stáje Cardion AB Motoracing Karel Abraham. „Misano je náročná a technická trať, takže pokud mě to nebude omezovat tady, měl bych zvládnout i zbytek sezony.“

„Po víkendu se uvidí, zdali budeme pokračovat v rehabilitaci nebo půjdu na operaci. V takovém případě bychom se museli rozhodnout, zda ji podstoupím hned nebo až po skončení sezony,“
dodal závěrem Karel Abraham. Pooperační léčba a následná rekonvalescence po zákroku takového typu zranění trvá řádově až několik měsíců. Karel Abraham udělá maximum proto, aby ji absolvovat nemusel. Své by mohli na toto téma vyprávět Valentino Rossi nebo Ben Spies.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist