Abraham v Assenu upadl a celkově je 13.

Předčasně skončil pro Karla Abrahama jeho stý závod v mistrovství světa silničních motocyklů v nizozemském Assenu. Při souboji o deváté místo jej Hiroshi Aoyama vytlačil z trati a český závodník skončil v kačírku. Při pádu si poranil ruku.

Abraham startoval ze 7. místa, které si vydobyl ve včerejší kvalifikaci. Po startu se o několik míst propadl a jen se štěstím se vyhnul Italovi Marcu Simoncellimu a Španělovi Jorge Lorenzovi, kteří krátce po startu upadli.

Poté začal první český závodník v MotoGP bojovat o deváté místo s Hiroshim Ayoamou, který v Assenu startoval za tovární tým Repsol Honda. „Vytlačil mě na obrubníky, které byly mokré a hodně klouzaly,“ popsal okolnosti pádu Karel Abraham. „Jakmile jsem byl na obrubnících, už se nedalo nic dělat,“ doplnil. Při pádu si rozseknul palec a pohmoždil ruku.

Další závod MotoGP čeká Karla Abrahama už za týden v italském Mugellu. „Celou letošní sezónu provází závody špatné počasí, tak doufám, že aspoň v Itálii bude teplo a sucho,“ říká český jezdec.

Po nezdařeném sobotním závodu klesl v průběžném pořadí nejprestižnější kubatury MotoGP z desátého na 13. místo, před něj se dostali Marco Simoncelli, Hector Barbera a Toni Elías. „Doufám, že v Mugellu se nám podaří udělat dobrý výsledek a ztrátu zase dohnat,“ uvedl Abraham. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist