Abraham odstartuje ve Španělsku ze 4. řady

Jedenáctý nejrychlejší čas v sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Španělska na okruhu v Jerezu zajel Karel Abraham.

S časem 1:41,724 se umístil mezi Randym de Punietem a Hectorem Barberou. Na nejrychlejšího Jorge Lorenza ztratil Abaja 2,192 vteřiny. Podmínky na okruhu byly i v sobotu proměnlivé. Dopolední trénink jezdci absolvovali v dešti, kvalifikaci v polojasném počasí s přeháňkami. Nedělní závod začíná v 14.00, přímý přenos začíná v 13.45 na Nově.
Karel Abraham: "Nemůžu být úplně spokojený, mohlo to být lepší. Hlavně poslední kolo jsem mohl zajet na osmé místo. Toho jsme mohli dosáhnout, takže jedenácté beru jako nic moc. Dobré je, že časy jezdím stabilně. Motorka funguje dobře, jen jak trať začala schnout, tak mi začal odskakovat předek. Do konce kvalifikace už ale zbývalo jen kolem deseti minut, takže nebyl čas zastavit a zkusit změnit nastavení. Nepříjemné jsou mokré obrubníky na kraji dráhy, motorku to hodně rozhodí."
Marco Grana, šéfmechanik Cardion AB Motoracing: “Dnešek byl dobrý i špatný zároveň. To dobré je, že víme, že dokážeme být stejně rychlí jako jezdci pohybující se kolem šestého místa. To horší je, že jsme nedokázali takové opravdu rychlé kolo kompletně zajet a jsme na jedenáctém místě, i když reálně máme na to být kolem osmé pozice. S motorkou jsme spokojení, jen jsme museli přenastavit elektroniku. Při kvalifikaci jsme totiž jeli tento víkend poprvé na suché trati. Je skvělé, že jsme najezdili hodně kol a je to dobré východisko pro zítřejší závod. Podle předpovědi má celý den pršet, ale my jsme na to připraveni, při ranním tréninku jsme nastavení na mokro ještě vylepšili.”

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)




TOPlist