125 ccm: Pol Espargaro sní o titulu mistra světa

Španěl Pol Espargaro se připravuje na novou sezónu v sedle továrního motocyklu Derbi.

Tovární španělský tým Bainet Derbi učinil během zimy několik změn, aby talentovanému jezdci Polu Espargarovi umožnil útok na titul mistra světa stopětadvacítek 2010. Mladší z bratrů Espargarovců bude mít nového šéfmechanika, specialistu na telemetrii a dalšího mechanika. "Přitom jsme se dohodli, jak budeme společně pracovat a jaký bude další směr vývoje továrního motocyklu", říká Espargaro a dodává: "Jsme hodně namotivováni a připraveni udělat vše, abychom vyhrávali".


Pol Espargaro má velmi dlouho listinu svých konkurentů: "Jistě, už zde není Julian Simon, ale to nedělá celou situaci o nic lehčí. Jsou zde Bradley Smith, Marc Marquez, Nico Terol a také můj týmový kolega Efren Vazquez. Pokusím se všechny porazit a být lepší. Nedostatku soupeřů se rozhodně bát nemusím". 


Do začátku sezóny v Kataru se bude konat už příští týden první oficiální test stopětadvacítek v Katalánii. I na něj se těší tento 18ti letý Katalánec: "Chci se stát mistrem světa na Derbi. To je pro mě hodně důležité. Snad to nejdůležitější v mém životě. Pro celý tým by to byl velký úspěch". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist