125 ccm: Jonas Folger týmovou "1" místo Iannoneho

Italský tým stopětadvacítek Ongetta Team I.S.P.A. má zatím jasno o dvou - ze čtyř - svých jezdcích.

Místo Itala Andrea Iannoneho bude německý jezdec Jonas Folger (16) příští rok u týmu Ongetta-Aprilia týmovou jedničkou. Ovšem zatím je znám pouze jeden jeho týmový kolega. 

Jonas Folger vyhrál minulou neděli při svém debutu na továrním motocyklu Aprilia RSA 125 finálový závod španělského šampionátu a Ianonnenův čas z kvalifikace Grand Prix Valencie 7. listopadu 2009 tak zlepšil o celou 1 sekundu. 


Kdo však budou dalšími týmovými kolegy 16-ti letého jezdce z Bavorska není zas tak úplně jasné. Týmový šéf Ongetta-I.S.P.A.-Teamu Fiorenzo Caponera zatím angažoval pouze Itala Lorenza Savadoriho, který byl v září kvůli peněžním problémům propuštěn z týmu Fontana Racing a který za celý rok 2009 bodoval pouze jednou, když skončil jako 9. v Mugellu.

Týmový šéf Caponera má sice pro rok 2010 od IRTA k dispozici celkem 4 místa, ale jasno zatím nemá. Třetí motocykl by mohl jet 18-ti letý Muhammad Zulfahmi z Malajsie, pokud ho tedy bude spolufinancovat Dorna. A ten čtvrtý by si musel místo koupit, ovšem dobří volní jezdci už na trhu nejsou!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist