"Nová" trať v Aragonu

Motorland Aragon je sice nový okruh, ale ne pro všechny!, neboť 10 ze 16 pilotů MotoGP zde už testovalo. A po GP Katalánska se zde začátkem července uskutečnily i testy stopětadvacítek a Moto2.

Dnešní tréninkový den tedy začne jako dříve hned dopoledne dodatečným volným tréninkem všech kubatur a hodně netradičně třídou Moto2. Tento okruh je dle všech jezdců velmi zajímavý a hodně náročný, dal by se ve zkratce popsat jízdou nahoru a zase hned dolů, přičemž některýmu pasážemi připomíná trať v Istanbulu - tedy Grand Prix Turecka, hlavně tedy svou první zatáčkou. 

Z jezdců MotoGP zde jezdil jako první Randy de Puinet a společně s ním i Alvaro Bautista. V rámci testů Moto2 a kubatury do 125 ccm začátkem července po Grand Prix Katalánska zde jezdili na motocyklu Ducati 1198 a Moto2 třeba Nicky Hayden a také dvojice týmu Pramac Racing, Aleix Espargaro a Mika Kallio.


13. července tady testoval vítěz posledních dvou závodů MotoGP Dani Pedrosa na motocyklu Honda CBR 1000RR, měsíc po něm - 18. srpna - se zde objevil na motocyklu Yamaha YZF R1 Street vedoucí jezdec šampionátu Jorge Lorenzo.



Posledními pak byli - teprve v minulém týdnu Valentino Rossi se stockovou Yamahou YZF R1 a také jezdci s motocykly Honda, Andrea Dovizioso a Hiroshi Aoyama.

V zásadě se dá říci, že zde testovalo 10 pilotů královské kubatury MotoGP, které v neděli uvidíme na startu - přičemž toho jedenáctého, Lorise Capirossiho - nepustí na start zraněný prst po havárii v Misanu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist