“Jednoho dne zde vyhraji“

Ruben Xaus rika: postupne prichazim Yamaze na chut a “Jednoho dne zde vyhraji“. Ruben Xaus uz poznal, co jeho Fortuna – Yamaha potrebuje. A behem sezony se citi na svem motocyklu stale jistejsi a to i presto, ze ma na svem konte uz 20 padu !!!

Mozne je ovsem to, ze od pilota, ktery ma na svem konte pouhych 30 startu v zavodech Grand Prix, se ocekavalo letos mnohem vic, nez ceho byl vlastne schopny. Hlavne po lonske sezone, kdy bez jakehokoliv tlaku od tymu d´Antin dokazal dojet napriklad treti v Kataru…
“Samozrejme jsem si rikal, nyni nasednu na Yamahu a budu jezdit pouze vpredu. To se ale doposud nestalo, i kdyz jsem teprve v polovine sezony. Ovsem z deviti zavodu jsem 7x bodoval, takze tak spatna bilance to zase neni. A nedokoncil jsem zatim pouze jediny zavod, naposled v destivem Donningtonu. Ale mozna potrebuji jeste rok, vzdyt po peti letech u Ducati jedu nyni poprve Yamahu. A je vse pro me nove, tym, motocykl, ale take rec (francouzstina). Doposud jsem jezdil u Ducati, tedy v italskem tymu s evropskou mentalitou. Navic motocykl Yamaha jako takovy, je udelan na miru Valentinu Rossimu a ne kazdy jezdi jeho stylem. On vjede do zatacky jako s motocyklem o obsahu 125 ccm a s vysokou rychlosti. Tim potrebuje o 10 PS mene nez ja…”
“Sam sebe dostavam vzdy pod tlak, vzdyt jsme motocyklova Formule 1. A tak kdyz jsem kritizovan, tak je to po pravu. Vloni jsem vyhral cenu “Rookie”, letos jsem a budu kritizovan. A tak je to momentalne spravne. Musim se snazit dojizdet zavody az do konce, sbirat peclive body a pomalu se posouvat dopredu. Musim se snazit lepe vyuzit potencial sveho tymu a zlepsit vzajemnou komunikaci. To v praxi znamena, ja se musim naucit lepe vyjadrovat !”
“Musim se pokusit, prizpusobit svuj jezdecky styl Yamaze, a ne naopak. A to sam. S Colinem Edwardsem jsme sice pratele, ale na nejakou vymenu nazoru o problemech neni vubec cas. To, ze si lide mysli, v pet hodin je konec a jdeme spolecne na pivo, tak to neni pravda. Castokrate jsem s mechaniky v boxu do sedmi i do osmi hodin vecer. Delame rozbory a premyslime, jak co vylepsit. Ona je totiz Yamaha velmi sensibilni. “
“Pred zahajenim sezony jsem si dal cil, skoncit do pateho mista, a kdyz ne, tak blizko desatemu mistu celkovemu poradi. Realita je ovsem nasledujici, tri desata mista jsou mym doposavadnim maximem. Proste situace se zmenila, mnoho pilotu zklamalo, mezi nimi ja taky ! Takze chci jednoduse skoncit do desateho mista (akt. stav – 13. misto, minus 18 bodu na desateho v poradi, krajana Carlose Checu.).
“Ovsem nelze zapomenout startovni pole, 7 stroju Honda, 2 Ducati a k tomu nase Yamahy ! Nezapomente, ze na mem naprogramovanem miste (5. misto v konecnem poradi) v tabulce MS je nyni Sete Gibernau na tovarnim motocyklu HRC….”
A Ruben Xaus dale pokracoval: “Jsme nyni s tymem na dobre ceste a jdeme pomalu, krok za krokem za nasim cilem. Je to tvrda prace, ale my ji spolecne v tymove spolupraci zdolame. Jsem rozhodnut, predvest veskere sve umeni. A svemu tymu jsem rekl: Vyhral jsem v Laguna Seca zavod superbiku, jednoho dne zde vyhraji i zavod MotoGP !”, uzavira svuj monolog spanelsky pilot staje Fortuna Yamaha, 27-lety Ruben Xaus

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist