BMW Invelt tým na ME v Albacete

Letošní česká jednička v obou litrových třídách, Michal Filla, absolvoval svůj poslední závod v roce 2010.

Šampionát o jednom závodu je sice směšný, ale tento závod je opravdu kvalitní a tak je pro jezdce vždy velkou výzvou. 
Michal se v průběhu kvalifikací pohyboval od 5. do 8. místa. Nakonec se tým nerozhodl pro použití kvalifikační pneumatiky a byla z toho 8. startovní pozice se ztrátou 0,4s na první řadu.
Závod Michal nezačal zrovna nejlépe a po špatném startu se propadl hodně dozadu. Přesto se už ve čtvrtém kole objevil na 6. pozici. Dlouho jezdil srovnatelné časy s jezdci bojující o první místo, ale od 12. kola se začala ztráta zvětšovat a Michal si dojel pro bezpečné 7. místo. V takto nabité konkurenci je to určitě výborný výsledek.

Michal Filla: „Se závodem nejsem úplně spokojený. Start byl hrozný, pak jsem rychle doháněl a předjížděl spoustu jezdců. Zajížděl jsem rychlé časy a skupinku bojující o první místo jsem dokonce doháněl. Pak se odstup ustálil až asi do 12 kola, kdy na mě začal útočit Goi, párkrát jsem mu to zavřel, ale nakonec mě předjel. Zadní pneumatika dostala hodně zabrat na začátku závodu a v závěru už opravdu hodně klouzala. Raději jsem proto zvolil jisté 7. místo. To mě trošku mrzí, ale chybu v tomto závodu už nikde jinde nezachráníte. Vše se bohužel rozhoduje v jediném závodě. 
Oproti loňskému roku jsme zrychlili a já přišel na pár věcí, které musím sám na sobě zlepšit. Můj tým pracoval celou sezonu na 100% a bylo to skvělé. Moc jim za to děkuji. Také bych rád poděkoval našim partnerům, kteří nám věří a podporují naše snažení. “

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist