Carlos Tatay leží po pádu v Portimau ve vážném stavu v nemocnici

Těžký pád utrpěl během závodu Mistrovství Evropy Moto2 Carlos Tatay. Při nájezdu do první zatáčky dostal highsider, načež ve vysoké rychlosti vletěl do ochranných bariér. Závod okamžitě přerušily červené vlajky a jezdce odvezli do nemocnice.

Během prvního závodu Mistrovství Evropy Moto2 v Portimau bojoval Carlos Tatay o třetí místo. Na rovince při nájezdu do zatáčky však jezdec nečekaně dostal highsider a vletěl ve vysoké rychlosti do ochranných bariér. Následně byl transportován do nemocnice. Podle informací týmu SAG Racing byl pilot ve vážném stavu. Ještě večer podstoupil operaci.

„Operace byla úspěšná. O dalším postupu lékaři teprve rozhodnou,“ sdílel management Tataye s tím, že jezdec zůstává pod lékařským dohledem v nemocnici ve Faru. Následně média přinesla informaci, že byl pilot transportován do Španělska, podle všeho má mít vážně poraněnou páteř. Přesný rozsah jeho zranění však není známý.

Carlos Tatay v letech 2019 až 2022 závodil v Moto3, přičemž loni v Mandalice si vyjel své první pódiové umístění. Na začátku roku přestoupil do Mistrovství Evropy Moto2, na Sachsenringu a v Assenu pak nastoupil jako náhradník za zraněného Roryho Skinnera v MS Moto2.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist