Přesně před rokem ztratil motocyklový svět Nicky Haydena

Dnes je tomu rok co zemřel motocyklový závodník Nicky Hayden, mistr světa z roku 2006. Američan měl při tréninku na kole v Itálii kolizi s osobním automobilem. K tomu došlo ve středu 17.května a poté byl Hayden na přístrojích v nemocnici Maurizio Bufalini v Ceseně. V pondělí 22.května, v sedm večer, Nicky Hayden následkům zranění podlehl.

Američan Nicholas Patrick Hayden se narodil 30.července 1981 v Owensboro – Kentucky. V jednadvaceti vyhrál titul v domácí soutěži AMA a od roku 2003 závodil v mistrovství světa prototypových motocyklů Grand Prix. Premiéru jel v týmu Repsol Honda a jeho týmovým kolegou byl tehdy Valentino Rossi. Američan si splnil sen, když vyhrál titul mistra světa v roce 2006. Od roku 2016 závodil v mistrovství světa superbikových motocyklů a mohl se stát prvním jezdcem v historii, který by měl oba tituly sérií Grand Prix/WorldSBK.

Osud chtěl tomu ale jinak. Nicky Hayden loni trénoval v Itálii na kole za běžného provozu, bohužel tam došlo ke střetu s osobním automobilem a následky byly zdrcující. V pondělí 22.května 2017 Američan zemřel a 29.května proběhlo v jeho rodném městě Owensboro poslední rozloučení.

Letos v Imole představili výstavu 69 fotografií v rámci památky na Nicky Haydena, kterou připravil fotograf Mirco Lazzari. V Misanu plánují v těchto dnech otevřít nedaleko místa nehody pamětní zahradu. V Texasu už letos na Okruhu Amerik pojmenovali osmnáctou zatáčku 'Hayden Hill' a doma v Owensboro odhalí památník Nicky Haydena - (6/9) Nicky Hayden Day.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
davidmestak přispěl 2 Kč
JA-NE přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
.Padre. přispěl 2 Kč
unavix přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist