Zarco se zlepšuje krůček po krůčku

Loňský vicemistr světa stopětadvacítek Johann Zarco se zatím v nové kubatuře Moto2 na testech moc časově nepředvedl, neboť problém má především ve svém jezdeckém stylu, který musí radikálně změnit.

Vicemistr světa "malorážek" Johann Zarco analyzoval během tří testovacích dnů ve španělském Jerezu svůj jezdecký styl, neboť chce co nejdříve dokázat i s motocyklem Moto2 ty nejlepší výkony. Zatím totiž časově moc nepřesvědčil, ostatně stejné problémy má i jeho jediný loňský přemožitel Nico Terol. Ve Valencii patřilo francouzskému pilotovi 22. místo se ztrátou 2,2 sekundy na Pola Espargara, v Jerezu to nebylo o moc lepší - 23. místo a ztráta 1,8 sekundy na Cortiho. Faktem ale je, že tyto testy sloužily především k zjištění základního nastavení motocyklu Moto2 s japonským šasím MotoBi.

Druhý den v Jerezu zkušel Francouz svůj jezdecký styl modifikovat, aby mohl z motocyklu MotoBi dostat opravdové maximum: "Můj jezdecký styl jsem se snažil krůček po krůčku lehce změnit, takže jsem se na konci testů cítil na motocyklu daleko lépe. Měl jsem z jízdy více radosti a automaticky jsem dělal všechno daleko správněji", říká vicemistr světa, který chce být touto cestou hned v prvním závodě v Kataru konkurence schopný.
"Po prvním testu ve Valencii jsem byl trochu na pochybách, neboť jsem nedokázal moje časy během tří dnů vůbec zlepšovat. V Jerezu jsme proto začali data z telemetrie analyzovat a já jsem se soustředil na změnu mého jezdeckého stylu. Pomocí těchto informací a díky pozorování jiných jezdců na závodní trati jsem zjistil, že s motocyklem Moto2 musím jezdit úplně jinak, než se stopětadvacítkou", ví dnes už přesně pilot týmu JiR Moto2 Johann Zarco.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist