Zarco s Herrinem testují v Almerii

Nový tým v mistrovství světa Caterham Moto Racing je na okruhu v Almerii, kde absolvuje další dvoudenní test v rámci příprav na premiéru v motocyklovém mistrovství světa. Na dráze španělského okruhu testují stroje Suter oba jejich jezdci Francouz Johann Zarco a Američan Josh Herrin.

Johann Zarco má v úterý vyzkoušet nový podvozek Suter 2014 a zatím je s výkony spokojen. S novým týmem již minulý týden testoval v Jerezu, kde mu v tabulce časů patřila jedenáctá pozice. „Mám dobrý pocit, protože jsem byl v pondělí okamžitě rychlý, a i když bylo celkem chladno, na této dráze je stále možné jezdit rychle,“ uvedl Johann Zarco.

„Nastavil jsem motorku tak, abych s ní získal lepší cit a pak jsme si už hráli s novými pneumatikami, abychom zjistili o kolik se ještě můžeme zlepšit. Na první sadě nových pneumatik to ještě nebyl velký rozdíl, ale na druhé se nám už podařilo udělat větší změny a rapidně jsem si zlepšil čas,“ dodal Francouz.
Američan Josh Herrin se postupně připravuje na světovou premiéru a také on je s dosavadním průběhem zkoušek spokojený, když na okruhu v Almerii řekl: „Bylo hezké se v pondělí znovu učit novou dráhu a podařilo se mi najet kolem osmdesáti kol. Díky tomu jsem získal příležitost si víc zvyknout na motocykl třídy Moto2 a také na jeho nové odpružení. Čím víc jezdím, tím víc si to užívám a časy se zlepšují, takže o to víc je to příjemné.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist