Wargala v Qataru chyběl

Po testech IRTA v Jerezu chyběl i při premiéře v Qataru polský jezdec kubatury Moto2 Lukasz Wargala, který měl závodit za španělský tým G22 Pabla a Angela Nieta jr.

Polský jezdec Lukasz Wargala testoval za španělský tým G22 - patřící rodině Nietů - zatím pouze v portugalském Estorilu a pak, jakoby se po něm slehla zem. Radio Paddock "hlásilo" jednu verzi o tom, že Polák je příliš pomalý (údajné časy byly na úrovni jezdců stopětadvacítek), druhá pak byla o tom, že Wargala doposud nedodal sponzorské peníze na své závodění a tak byl prostě z týmu vyhozen.

"Není to pravda, Lukasz je stále členem našeho týmu", říká Pablo Nieto a vysvětluje dále: "Bohužel při skládání jeho motocyklu před testy v Jerezu jsme objevili na rámu jednu velkou chybu. Ta pocházela z Wargalova pádu na testech v Estorilu. Ten pád samotný byl hodně brutální. A než Lukasz znovu pojede, tak musí být motocykl v dobrém stavu. Ovšem musíme s ním rovněž vyřešit některé detaily jeho dalšího závodění. Lukasz má s námi stále platnou smlouvu. Objednaný nový rám u Moriwaki, to ovšem bude trochu trvat. Doufejme, že to klapne do Grand Prix v Jerezu. Jinak ten pád dopadl až na pohmožděný prst pro Lukasze celkem dobře".

Trochu jiného názoru je ale jeden z majitelů týmu G22, Angel Nieto jr., který říká: "Jednali jsme také s Peškem a Talmacsim, ale ani s jedním jsme se nedokázali shodnout" a dle jeho mínění tak pojede tým G22 v sezóně 2011 jen s jedním jezdcem a sice s Raffaelem de Rosou. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist