V Aragonu definitivně bez Peška

Závod kubatury Moto2 na španělském okruhu Motorland Aragon se musí definitivně obejít bez českého jezdce Lukáše Peška.

Ve startovní listině Moto2 pro španělský závod totiž číslo „52“ chybí, místo něho ale zde najdeme za tým Matteoni CP Racing s číslem „64“ kolumbijského jezdce Santiaga Hernandeze (18 let) z Medellinu, jezdce CEV v kubatuře Moto2.

Jaká je tedy aktuální situace, zeptali jsme se přímo do Aragonu Peškova osobního kouče Miloše Čiháka: „Není nic nového, stále jednáme. V nejbližší době vydáme oficiální prohlášení k celé situaci".


Vraťme se tedy pouze k oficiálnímu sdělení na webu Matteoni Racing, kde se píše: "Je nám líto, že musíme udělat toto rozhodnutí, ale nedostatek dobrých výsledků vážně ohrožuje možnosti týmu obnovit do konce sezóny klíčové smlouvy (se sponzory)," prohlásil šéf Massimo Matteoni, podle něho Peškovu současnou situaci ovlivnila i častá kritika technických schopností týmu z jezdcovy strany. 

„Nebude-li Lukáš nominován na Velkou cenu Aragonu, dojde ze strany Moto Racing Matteoni k závažnému porušení smlouvy. V tomto případě podnikne Česká pojišťovna s maximální razancí veškeré potřebné právní kroky k tomu, aby omezila rozsah škod, které jí nedodržením smlouvy ze strany Moto Racing Matteoni vzniknou,“ uvedla včera ČP v oficiálním prohlášení. 

Samotný Lukáš Pešek to před svým odletem komentoval následovně: "Pokud to dopadne tak, jak to vypadá, tak nemůžu počítat s tím, že letos ještě nějaký závod odjedu," připustil Lukáš Pešek. 

Více by se k celé situaci měl vyjádřit na tiskové konferenci po návratu do Prahy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist