Toni Elías končí v seriálu Grand Prix

Španělský jezdec a bývalý mistr světa třídy Moto2 Toni Elías již nebude dál pokračovat s týmem Blusens Avintia. Podobně, jak loni u stáje Aspar, končí Španělova sezona také letos předčasně. Toni Elías získal v dosavadní části sezony jednadvacet bodů a v průběžném hodnocení mu patří osmnáctá pozice.

Tým Avintia Blusens v tiskovém prohlášení píše, že jistě není tajemstvím, že výsledky nebyly takové, jaké očekávaly obě ze zúčastněných stran. Dle týmu měl Španěl k dispozici vše, aby dokázal konkurovat svým soupeřům, nicméně výsledkem je osmnáctá pozice v průběžném hodnocení.

Po skončení sezony měl Toni Elías v plánu přestoupit do seriálu produkčních motocyklů WSBK, jenže nyní dostal okamžitou nabídku letošní ročník dokončit již v tomto šampionátu, což vše jen urychlilo. Za Španěla pojede u týmu Avintia Blusens nováček z Argentiny Ezequiel Iturrioz, jezdec španělského národního šampionátu CEV.
Motocyklové mistrovství prototypů opouští jezdec, který byl a je všem důvěrně znám. V seriálu Grand Prix závodil od roku 1999. První vítězství slavil v roce 2001,když závodil v nejnižší kubatuře do 125ccm, od roku 2002 sedlal čtvrtlitrový motocykl a v roce 2005 přestoupil do královské kubatury, kde s přestávkou strávil celkem šest sezon. Mistrovský titul vyhrál v roce 2010, tedy v premiérovém ročníku kubatury Moto2.

V mistrovství produkčních motocyklů WSBK má podle španělského tisku jet už tento týden v tureckém Istanbulu Michel Fabrizio za zraněného Brita Jonathana Rea (ten si na Nürburgringu zlomil stehenní kost). Ital Fabrizio závodil do této chvíle v třídě Superbike u Red Devils Roma na stroji Aprilia RSV4 Factory a právě v barvách tohoto týmu a s tímto motocyklem by měl závodit Toni Elías.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist