Tech3: Smith podepsal smlouvu na 3 roky

Nabízenou dlouhodobou smlouvu na 3 roky podepsal o víkendu britský jezdec Bradley Smith s francouzským týmem Tech3 Yamaha.

Britský jezdec Bradley Smith se s týmem Tech 3 dohodl na smlouvě do roku 2014, ve které stojí, že pojede ještě jeden rok kubaturu Moto2 a od roku 2013 kubaturu MotoGP.

Smith se jako nováček kubatury Moto2 na týmem Tech3 vyrobeném motocyklu Mistral 611 uvedl v tom nejlepším světle a ukázal všem svůj skvělý jezdecký potenciál. Celkem třikrát dojel na podium, nejlépe pak doma v Silverstone jako druhý. Čtyři závody před koncem letošního šampionátu má stále ještě velkou šanci na celkově třetí místo v mistrovství světa. Tým Tech3 zároveň oznámil prodloužení smlouvy s belgickým jezdcem Xavierem Simeonem, který nyní jezdí v "B" týmu se sponzorem TV stanice RTL.
"Jsem pochopitelně nadšen, že jsem podepsal s týmem Tech3 tříletou smlouvu. Těším se, že vzájemná vynikající spolupráce mezi týmem a mnou bude i nadále pokračovat. Mám velmi dobrý vztah k Hervemu, mému šéfmechanikovi Tomovi Jojicovi a ke všem mým mechanikům, neboť mají motocyklový sport jako svou obrovskou náruživost. Je to totiž právě jejich odhodlanost bojovat o vítězství, která mě přiměla přijít v roce 2011 k týmu Tech 3  a zůstat zde až do roku 2014. Je pro mě ten nejlepší možný scénář", řekl po podepsání smlouvy Bradley Smith.
Smith je dále názoru, že ani chvíli nepochyboval o tom, že je Tech 3 tou nejlepší možnou opcí na další vývoj sné kariéry, ačkoliv měl hodně nabídek z kubatury Moto2 na rok 2012, ovšem možnost závodit v sezóně 2013 v MotoGP nemohla nic překonat: "Pokud si uvědomím, že za trochu více než je jeden rok, pojedu litrovou Yamahu MotoGP,  tak je hodně těžké tomu uvěřit. Mnoho let jsem tvrdě pracoval na tom, abych tuto šanci někdy dostal a nyní je tedy zde. Oběma rukama se jí budu držet a nepustím ji".

Smith mohl snad už v roce 2012 jezdit s Tech 3 v MotoGP, ale rozhodl se ještě rok zůstat v Moto2, neboť si myslí, že může v této kubatuře bojovat o titul mistra světa.

Týmový šéf Tech 3 Herve Poncharal byl rovněž velmi spokojený, neboť považuje tohoto Brita za jednoho z velkých talentů: "Jsem velmi rád, že Bradley věří právě týmu Tech 3, aby si splnil svůj sen o MotoGP. Víme dobře, že se o něho zajímalo hodně týmů, neboť tuto sezónu závodí opravdu velmi dobře, ačkoliv je to teprve jeho první sezóna v Moto2 a tato kubatura není vůbec jednoduchá. Je to velmi dobré, že bude pro Tech 3 jezdit až do roku 2014. Zkušenosti z historie ukazují, že jezdecký talent hraje rozhodující roli pokud se týká výsledků a Bradley všem ukázal, že má rychlost, talent a také odhodlanost, měřit se s těmi nejlepšími".

Jen na samý okraj o týmu Tech3 a Stefanovi Bradlovi: V německé TV "Sport1" byl o tomto závodním víkendu rozhovor s Herve Poncharalem, kde šéf týmu Tech3 a zároveň prezident IRTA říká: "Předložil jsem Stefanovi smlouvu k podepsání na rok 2012. Odmítl ji s tím, že chce jezdit na Hondě a v týmu Kiefer Racing".  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist