Sofuoglu: Moto2 možná už v Estorilu

Největší favorit na titul mistra světa v supersportech Kenan Sofuoglu chce závodit v sezóně 2011 v závodech Grand Prix v kubatuře Moto2, to je celkem známá věc. Ale zdá se, že do této kubatury naskočí už letos!

Turecký mistr světa supersportů z roku 2007 Kenan Sofuoglu se stane s největší pravděpodobností o víkendu i letošním šampiónem stejné kubatury, neboť má před posledním závodem ve francouzském Magny Cours náskok 17 bodů na irského pilota Eugena Lavertyho.
 

Turecký jezdec Sofuoglu se už dlouho netajil názorem, že jeho cílem na rok 2011 jsou pouze závody Moto2 v seriálu Grand Prix. Zájem, jako o šampióna kubatury motocyklů o objemu do 600 ccm, je o něho pochopitelně dost velký a tak se zdá, že tým s dobrým technickým zabezpečením a se zdravým finančním zázemím na rok 2011 Turek Sofuoglu určitě najde. Nyní se ale pro něho vyskytla šance, jet ještě dva poslední závody Grand Prix, tedy Estoril a Valencii, ve stáji Technomag CIP místo tragicky zesnulého japonského pilota Shoy Tomizawy s motocyklem Suter MMX jako spolujezdec švýcarského jezdce Dominiqa Aegertera. Schválně nepíši slovo "náhradník", neboť: "Shoyu nelze nahradit nikým", řekl jasně týmový koordinátor Fred Corminboeuf a dodal: "Pokud by to z nějakých důvodů s Kenanem neklaplo - jednáme s ním už dva týdny - tak pojedeme s Carmelo Moralesem, ten totiž může ve Valencii klidně vyhrát". 

Původně se sice uvažovalo o německém jezdci jménem Arne Tode (ex-Germany Racing), ale ten už není vůbec tématem v sedle Shoyova motocyklu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist