Smith: Marquez je k poražení

Španěl Marc Marquez, pokud tedy bude zdráv, je jistě největším favoritem na uvolněný titul mistra světa Moto2, ovšem dle Bradleyho Smithe je i on k poražení. A jaký názor má na téma favorit MS samotný Marquez?

Marc Marquez je jistě považován za velkého favorita kubatury Moto2 na rok 2012, neboť ve svém prvním roce ukázal neuvěřitelně výborné výkony.

Pilot týmu Tech3 Bradley Smith, který rovněž 2011 debutoval v Moto2 a stál celkem třikrát na stupních vítězů, říká o španělském talentovi tohoto desetiletí následující myšlenky: "Některé Marcovy výkony byly určitě obdivuhodné, ale tento týpek není neporazitelný. Je to prostě jeden z dalších jezdců, kterého jsem doposud neporazil. Jsem sice momentálně hodně vzdálen od jeho niveau, ale myslím si, že s dobrými zimními testy se můžeme dostat do jeho těsné blízkosti. Vypadá to tak, že pokud chceme být opravdu nejlepší, tak musíme porazit hlavně jeho".
Britský jezdec je velmi zvědavý, jak bude Marquez na začátku testů rychlý, neboť s novým šasím Sutter jezdil už závěrečnou část minulé sezóny: "Marc měl k dispozici motocykl Suter MMXII už od Aragónu, takže bude velmi zajímavé, zda se mu z tohoto biku podaří dostat ještě něco navíc. My samozřejmě nevíme, kde je hranice tohoto motocyklu a o kolik se dá ještě vylepšit. Ale víme, že u našeho motocyklu toho nemůžeme před novou sezónou moc změnit, ale už nyní jsme s motocyklem na rok 2012 udělali velký pokrok".
Samotný Marc Marquez ovšem i nadále bojuje s následky zranění ze závěru minulé sezóny, tedy s dvojitým viděním. Přesto má už nyní jasný plán, především co se týká startu do nové sezóny: "Do minulé sezóny jsem hodně špatně odstartoval, to je ale docela normální v nové kubatuře. Nyní musím zapracovat na tom, abych byl více konstantní a nesmím si připisovat na své konto žádné nuly", ví velmi dobře jezdec týmu Monlau Competicion, neboť právě velký počet "0" a naopak konstantní výkony Bradla hrály důležitou roli ve hře o titul mistra světa. A ačkoliv je tento Španěl - vicemistr světa 2011 - jistě největším favoritem, tak sám dobře ví, že konkurence bude hodně silná: "Budu více pod tlakem. A také vím, že to bude těžší, než letos, vrátil se třeba Toni Elias.", říká o svém krajanovi a mistru světa 2010, který ovšem v MotoGP totálně vyhořel.

Kromě Eliase řadí hodně vysoko i dalšího Španěla Juliana Simona - ten překvapivě opustil tým Aspar a odešel k dalšímu španělskému týmu BQR - a také extravagantního Itala Andreu Iannoneho: "Je zde řada zkušených jezdců a a já budu muset jezdit na 100%. Taktika je jednoduchá, do sezóny vstoupit krok za krokem a zachovat si konstantní rozvahu".
Ačkoliv hodně španělských fanoušků vidí v Marquezovi nového Rossiho, tak Marc zůstává oběma nohama pevně na zemi: "Pokud chceš být opravdu jeden z velkých, tak musíš jezdit MotoGP a zde vyhrávat závody. Ale já jsem zatím pouze v Moto2. Navíc se svými mnoha chybami nejsem ještě na úrovni Stonera, Pedrosy či Lorenza, kteří jsou nejsilnějšími a nejlepšími jezdci", říká dále Marc Marquez.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist