Siméon: Belgičan poprvé s Kalexem Moto2

Za nepříliš dobých povětrnostních podmínek absolvoval nový pilot týmu SAG Xavier Siméon své první okruhy na Kalexu. Za účastí jediného Belgičana v cirkuse Grand Prix stojí úplně nová organizace, která se také odráží v novém názvu týmu.

Zatímco Marcel Schrötter i nadále musí čekat a doufat, že jeho angažmá v MS-Moto2 u týmu Stop-and-Go-Team (SAG) dopadne dobře a bude potvrzeno na 100% a německý jezdec dostane konečně k dispozici motocykl, tak jeho týmový kolega Xavier Siméon už má za sebou první svezení s novým motocyklem Kalex. Tým SAG a jmenovaný Belgičan testovali na španělské trati Alcarràs. Počasí ale testům příliš nepřálo, a když Siméon v 11 hodin poprvé vyjel na trať, tak ta byla ještě mokrá po nočním dešti, kromě toho se teplota asfaltu nedostala během celého dne přes 9 stupňů Celsia.
23-letý jezdec objel celkem 45 kol, pracovalo se hlavně na optimalizaci posedu a byly také vyzkoušeny některé nové komponenty. Nejlepší Siméonův dosažený čas byl o pouhou 1 sekundu pomalejší než platný časový rekord tohoto okruhu.

Nový jezdec týmu SAG závodil poslední dvě sezony za Tech3 a celkově skončil v MS 22. (2012) a 26. (2011). Předtím v roce 2010 debutoval na Moriwaki (30.), když do paddocku GP přišel ze seriálu Superstock 1000-Cup, který 2009 celkově vyhrál. Nejlepším jeho výsledkem v MS-Moto2 je 8. místo na letošním Sachsenringu.
Doposavadní Belgičanovy starty v MS-Moto2 byly financovány belgickým sportovním televizním kanálem RTL v pozadí s Freddy Tachenym, který u RTL pracuje. Nyní je celý management pod novým názvem firmy Zelos, která také smlouvu s týmem SAG dojednala. Tým má také nový oficiální název SAG Team – Zelos.

Siméon pochází z motocyklové rodiny, jeho otec Michel absolvoval v letech 1979 až 1986 celkem devět závodů Grand Prix.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist