Sacchi plánuje tým s Corsim a Talmacsim

Po téměř roční pause plánuje ex-závodní šéf Aprilie Giampiero Sacchi vlastní tým v kubatuře Moto2.

Dřívější šéf závodního oddělení Aprilie Giampiero Sacchi moc dlouho bez motocyklového sportu nevydržel. Po odchodu italské továrny z Noale ze světa dvoutaktů se sice odmlčel, ale nyní se znovu nadechl. Společně s lucemburským podnikatelem panem Flaviem Beccou chce vybudovat tým Moto2 a tuto novou stáj představit už v Estorilu koncem října.
 

Ačkoliv na aktuální listině týmů IRTA tento tým zatím není, tak plánovaní jezdci tohoto týmu by rozhodně do seriálu Grand Prix patřili a nebyli by jen vyplněním startovního pole. Jedná se o Itala Simone Corsiho (letos ve stáji JiR s motocyklem MotoBi a na prozatimním 5. místě a ziskem 2 podiových umístění - Le Mans a Mugello) a ex-mistra světa Gabora Talmacsiho z Maďarska (průběžně 7.- 1x podium v Aragonu - jezdící ve stáji SpeedUp s motocyklem FTR). Ital Corsi už s Beccou spolupracoval, když jezdil za tým Jack&Jones a stal se pod ním vicemistrem světa 2008 v kubatuře do 125 ccm. Případ maďarského ex-mistra světa Talmacsiho je trochu jiný, po odchodu sponzora MOL musel "Talma" dokonce nabídnout k prodeji svůj motorhome.

Aktuálně jezdí Maďar Talmacsi v týmu SpeedUp manažéra Lucy Boscoscura, jako týmový kolega třetího jezdce v průběžném pořadí Andrea Iannoneho.  Ten ovšem pojede příští rok buď ve vlastním týmu pod vedením svého otce, nebo v nově formovaném týmu přítele Valentina Rossiho, tedy u Alessia "Uccia" Salucciho. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist