Radio Paddock: Corti out, Elias in?

Už delší dobu trvající napětí mezi týmem Italtrans a jejím jezdcem Claudiem Cortim vyústilo po závodě v Aragonu ke schůzce mezi oběma subjekty, po které se italský pilot a dosavadní tým čtyři závody před koncem letošní sezony rozešli.

Ačkoliv tato zprává doposud nebyla oficiálně potvrzena, tak aktuálně desátý jezdec kubatury Moto2 Claudio Corti už nebude dále jezdcem týmu Italtrans. Na schůzce po závodě v Aragonu, Ital Corti ho dokončil na 9. místě, oznámil tým svůj záměr, nahradit jej.
Cortiho by měl v sedle motocyklu Kalex nahradil současně "luxusně nezaměstnaný" mistr světa této kubatury z roku 2010 Toni Elias, tedy vítěz 7 závodů Grand Prix Moto2, jenž začal letošní sezonu u týmu Aspar. S týmem se ale po italské GP v Mugellu rozešel - jedním z důvodů byla insolventnost a ztráta jednoho z hlavních sponzorů tohoto týmu "Bankia" - a od té doby jel Elias pouze třikrát jako náhradník Hectora Barbery v týmu Pramac v kubatuře MotoGP s motocyklem Ducati Desmosedici.

Od té doby hledá Elias volnou sedačku na příští rok, kdy třeba v Misanu jednal s týmovým šéfem Faustem Gresinim. Samotný Elias v rozhovoru řekl, že raději vynechá zbytek sezony 2012, než aby dělal někde pouze náhradníka a že je pro něho daleko podstatnější místo v týmu na sezonu příští. A právě odchodem 25-letého Cortiho - vicešampiona litrových stocků 2009 - by chtěl italský tým Italtrans řešit výhledově sestavu své stáje na rok 2013. Dosavadním Cortiho týmovým kolegou je potom mladý, 20-letý Japonec, Takaaki Nakagami.

Hlavním důvodem, proč tato zpráva ještě nebyla oficiálně oznámena, je "trestní" zodpovědnost v případě předčasného ukončení smlouvy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist