Neukirchner ukončil své závodění v Grand Prix

Německý jezdec Max Neukirchner a jeho tým Kiefer Racing - mistrovský tým z loňského roku zásluhou Stefana Bradla - se dohodli na vzájemném rozchodu.

Němec Max Neukirchner nepojede za tým Kiefer už ani jeden závod v kubatuře Moto2: "Po normální lékařské prohlídce a zjištění aktuálního zdravotního stavu Maxe jsme se společně rozhodli, že ukončíme naši spolupráci na rok 2012", říká se v oficiální zprávě týmu Kiefer Racing.
Ačkoliv tým a jezdec samotný odstartovali do sezony s velkými nadějemi, tak výsledky zůstaly daleko za očekáváním. Přitom vloni tým Kiefer získal se Stefanem Bradlem titul mistra světa. Ovšem 29-letý jezdec Max Neukirchner, v roce 2008 ještě dvojnásobný vítěz závodů WSBK, nedokázal zastavit ani v tomto týmu svůj strmý výkonnostní pád. Jeho aktuální sezonu pronásledovaly pády, jediným světlým okamžikem bylo Neukirchnerovo osmé místo v Le Mans.
Ačkoliv počasí na okruhu v Misanu nebylo vůbec optimální a celý pátek byl tak vlastně ztracen, tak musel tým Kiefer Racing využít ještě nedělního Warm-Upu k vyzkoušení dalšího nastavení motocyklu pro současného jezdce Mike di Meglia. Ovšem perfektní Set-Up to rozhodně nebyl. Ex-mistr světa stopětadvacítek Di Meglio si stěžoval především na chybějící grip a nakonec skončil v závodě bez bodů, na 18. místě.
"Celkově jsem spokojen, neboť tento závodní víkend byl víceméně testem. Pouze na základě zkušeností můžeme dále stavět a potom i očekávat lepší umístění", řekl Francouz.

"Očekávali jsme v kvalifikaci trochu více, ale propršený pátek nám hodně chyběl. Myslím si, že jsme schopni Mikemu připravit pro Aragon takové nastavení podvozku, které potřebuje. A potom může skončit v závodě daleko lépe a vpředu", ví týmový manažer Stefan Kiefer.
Celá doposavadní sezona byla pro Mike di Meglia hodně turbulentní, začal ji v týmu Speed Master, pokračoval v MZ-Racingu a dokonce uvažoval i o motocyklu CRT, který také v Brně místo Ivana da Silvy testoval.

V zásadě tedy není divu, že francouzský jezdec a Kiefer Racing byli vcelku spokojeni a dohodli se na spolupráci do konce sezony 2012, když zbývá ještě pět závodů Grand Prix.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist