Němci Folger s Cortesem testovali odpružení Öhlins

Ve Valencii testoval tým Dynavolt Intact GP, který letos nastupuje do světového šampionátu poprvé s dvěma německými jezdci. Sandro Cortese je s týmem už čtvrtým rokem, nově příchozím je Jonas Folger, který má před sebou třetí sezonu v šestistovkách, ale na rozdíl od Corteseho už má také na svém kontě hned dvoje vítězství. Cortese je zase vůbec prvním mistrem světa kategorie Moto3.

Samozřejmě potom co Sandro Cortese v týmu dlouho závodil sám teď nastane zcela určitě jistá rivalita s níž vedení týmu počítá. Mělo by to jezdce motivovat k lepším výsledkům a jak úspěšná to bude strategie uvidíme až v průběhu sezony. Zatím je vidět, že adaptace novým podmínkám jde Foglerovi výborně.

Německý závodník Jonas Folger využil privátního testu ve Valencii k rychlé adaptaci novému týmu Dynavolt Intact GP a technice, kde především zkoušel nové části odpružení Öhlins. Během dvou dnů zvládl 137 kol s druhým nejlepším časem 1'35,0 sekundy, když na Johanna Zarca ztratil půl sekundy.

„Máme za sebou dva produktivní dny v jejichž průběhu jsme sbírali důležitá data pro novou motorku,“ prozradil Jonas Folger. „Zejména dnes (pátek) jsem na dráze strávil spoustu času, zkoušel různé věci, abychom uspořádali určitá hlediska, což bylo důležité v rámci plánu dalších kroků pro nadcházející test v Jerezu. Velké díky za podporu patří celému týmu, mým mechanikům a Öhlins.“

Sandro Cortese v testu zajel pátý čas 1'35,8 sekundy a v pátek odpoledne to komentoval slovy: „Usilovně jsme pracovali na nastavení a ve srovnání s prvním dnem jsme zaznamenali řadu zlepšení. Jsem velmi spokojen, že se mi dnes (pátek) také podařilo dokončit sedmdesát kol. Myslím, že pokračujeme správným směrem a rozhodně jsme s Öhlins v posledních dnech dobře zapracovali.“

„Byl to úspěšný test bez jakékoliv nehody, což mi dodává potřebnou jistotu. Už se těším do Jerezu, kde nyní pokračujeme v nabitém zkušebním rozvrhu, a bylo by skvělé, abychom už teď měli možnost si uspořádat některé důležité aspekty,“ dodal Němec.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist