Některé novinky před finálem

Tradičně vám přinášíme některé aktuální novinky před startem finálového závodu letošní sezóny Grand Prix ve Valencii týkající se kubatury Moto2 a historicky posledního závodu stopětadvacítek, tedy včetně jezdců a jezdkyň startujících na divokou kartu.

125 ccm

Nejvíce změn je celkem pochopitelně ve stopětadvacítkách, které zde čeká poslední závod jejich 63-leté historie v závodech Grand Prix. Ital Manuel Tatasciore (Phonica Racing) nahradí i nadále svého zraněného krajana Simone Giorgi Grotzkeho.
Kromě toho bylo uděleno celkem pět divokých karet, které dostali Dán Emil Meyer Petersen (Nordgren Racing), Španělé Daniel Ruiz (Larresport) a Juan F. Guevara (Team Murcia Pramac), Brit John McPhee (Racing Steps Foundation KRP) a konečně Němec Kevin Hanus (Team Hanusch) - na snímku.

Moto2


Ital Alex Baldolini nahradí v rodinném týmu Nietů "G22" těžce zraněného Sergia Gadeu a pojede tak motocykl Moriwaki MD600. Španěla Rickyho Cardúse (QMMF Racing Team) pak rovněž na japonském motocyklu Moriwaki - zranil se v Malajsii - nahradí Katarčan Nasser Al Malki. O startu druhého jezdce šampionátu této kubatury, domácího Marca Marqueze, rozhodne speciální  zrakový test.
Elena Rosell pojede opět s wild card za tým Mapfre Aspar. Tato Španělka se jako první žena kvalifikovala do závodu Moto2 a také ho v Aragónu dokončila bez ztráty okruhu. Dalším jezdcem s wild card bude Oscar Climent ve svém týmu Climent Racing.

A na startu nebude chybět ani loňský vítěz ve "dvácách" Bradley Smith, i když sám říká: "Budu muset zatnout zuby, neboť mám stále ještě bolesti". Smith havaroval na mokré dráze v Sepangu na stejném místě jako Marquez, ovšem o nějaký ten okamžik později. A do závodu samotného pak nenastoupil.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist