Marc VDS představil nového titulárního sponzora, jezdce a barvy pro rok 2021

Belgický tým Elf Marc VDS Racing nastupuje do své dvanácté sezony Moto2 s novým titulárním sponzorem Elf a jezdeckou dvojicí Sam Lowes a Augusto Fernandez. Ambice nejsou malé, jelikož vidina titulu mistra světa je u obou jezdců značně vysoká.

Třicetiletý #22 Sam Lowes pokračuje s šéfem posádky Gillesem Bigotem, telemetrie Julien Robert a mechanici Olivier Boutron a Anthony Couturier. Lowes loni skončil celkově třetí a moc rád by na tento výkon navázal.

„Jsem velmi spokojený s předsezonní přípravou,“ řekl Sam Lowes. „Příprava dopadla dobře a na novou sezonu se už moc těším. Loni jsem měl skvělý rok. Možná to nebyla nejlepší sezona kariéry, ale letos bych moc rád využil vše, čeho jsem se naučil, abych bojoval s těmi nejlepšími. Pracovat trénink po tréninku, zůstat v klidu a netlačit tam, kde to není nutné, to je pár věcí, které jsem se loni naučil. Jsem si jistý, že mi to letos hodně pomůže. Šampionát bude hodně vyrovnaný, protože je tam spousta jezdců, kteří jsou dobří, ale mám v plánu dostat ze sebe maximum, abych bojoval a získal světový titul Moto2.“

S #37 Augustem Fernandezem, který jede s belgickou stájí druhým rokem, bude spolupracovat nový šéftechnik týmu Lucio Nicastro, telemetrii má na starosti Albert Talamino a mechanici jsou Guillem Carrillo a Stefan Haseneder.

„Mým hlavním cílem je si to na motorce užívat,“ prozradil Augusto Fernandez a pokračoval: „Jsem přesvědčen, že je to ten nejlepší způsob jak dosáhnout výsledků a bojovat v přední části závodního pole. Během zimy jsem se intenzivně připravoval a jsem velmi spokojen s prací, kterou odvádíme s týmem. Můj nový šéf posádky mi stanovené cíle umožní dosáhnout. První testy dopadly dobře, takže jsem zvědavý na Katar a uvidíme, jaké to bude až začneme znovu závodit. Myslím, že to bude dobrý rok a že si to užijeme.“

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist