Leopard Racing v roce 2017 s Kentem a Aegerterem

Už to vypadalo, že skupina Kiefer nebude v třídě šestistovek pokračovat, ale toto nebezpečí je zdá se zažehnáno, protože právě dnes tým s hlavním partnerem Leopard oznámil jezdeckou dvojici pro rok 2017, kde je Danny Kent a Dominique Aegerter. Dále také dojde na změnu techniky a místo podvozků Kalex, nasadí v příštím roce Suter, který se vrací zpátky do šampionátu.

Bratři Kieferovi vyhráli titul mistra světa Moto2 v roce 2011 s německým závodníkem Stefanem Bradlem. Měli postoupit do MotoGP, ale Bradl se tehdy rozhodl jinak a s ním odešli i sponzoři. Najednou byl z cesty na vrchol návrat zpět do nejnižší kubatury. Výborným rozhodnutím pro tým bylo o něco později podepsání smlouvy s Leopardem, výrobcem energetických nápojů z Lucemburska. Výsledkem byl titul mistra světa, který pro tým získal loni v sedle Hondy Danny Kent.

Letos tým Leopard Racing nasadili v třídě Moto3 sestavu tří závodníků Fabio Quartararo, Andrea Locatelli a Joan Mir, kteří jeli nově na strojích KTM. Rovněž Leopard Racing postoupil do Moto2 s dvojicí Danny Kent a Miguel Oliveira. Oba závodí na strojích Kalex, ale výsledky možná nejsou takové, jaké tým v prvním roce očekával. To samozřejmě platí i pro jezdce Moto3.

Každopádně tým si udržel Danny Kenta a na místo jeho týmového kolegy angažovali Švýcara Dominique Aegertera. Ten odchází z týmu CarXpert Interwetten, který je v paddocku považován za vysoce konkurenceschopný, takže tam možná sehrála nějakou roli ta skutečnost, že Leopard Racing pojede v příštím roce podvozek Suter. Hodně se psalo o tom, že jisté místo má u bratří Kieferů Američan Patrick Jacobsen z WorldSSP, ale to jak je vidět nakonec nedopadlo.

Na téma spolupráce s Leopard Racing, Eskil Suter uvedl: „V první řadě se moc těšíme na spolupráci s ambiciózní sestavou, jakými jsou partneři Leopard a Kiefer. Máme obecné, máme vysoké cíle a jsme velmi rádi, že můžeme tento velmi silný tým podpořit novými podvozky Suter MMX2. Co se týče návratu Domi Aegertera zpět do rodiny Suteru, máme z toho pochopitelně velkou radost.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist