Gino Rea má šanci na motocykl MotoBi

Gino Rea skončil při GP-Malajsie na třetím místě a nyní je jak bez týmu, tak i bez motorky. Důvodem je odstoupení sponzora "Crimea Circuit", čímž se nový tým ESGP rozpadl ještě dříve, než začal vůbec jezdit. Nyní se britskému pilotovi nabízí šance u týmu JIR, kde šéf týmu Luca Montiron drží místo právě pro něho. Tým Japan Italy Racing (JIR) má doposud na soupisce pouze jednoho jezdce, Francouze Mike di Meglia. Montiron doufá, že s pomocí Dorny umožní Reovi závodění v této sezóně, neboť druhý motocykl MotoBi má tým k dispozici.

Švéd Johan «Stiggy» Stigefelt a jeho tým ESGP zůstal pouze snem, nyní ale bývalý pilot GP hovoří o sezoně 2014, což v jeho podání je spíše pohádka "O Popelce". Pozorní čtenáři si jistě vzpomenou na Stiggyho superbikový tým Honda a jeho závodění v sezoně 2009 a jak to probíhalo a také dopadlo...

"Tento projekt jsem odstartoval s Garym Ekeroldem, který byl v roce 2012 manažerem týmu  Swan-Yamaha v BSB. Při GP-Valencia jsme obdrželi od IRTA zelené světlo. Ovšem už tehdy jsem oznámil, že náš projekt bude možná nucen se posunout na sezónu 2014. Byli jsme se svým projektem časově pozadu a bylo nám jasné, že se nám zřejmě nepodaří dát dohromady 100% budget. A když se Ginův sponzor "Crimea Circuit" od tohoto projektu stáhl, tak jsme byli donuceni posunout ho na rok 2014. Naštěstí nám nevznikly žádné škody, jedinou obětí je Gino, který nyní nemá místo na startovním roštu Moto2. Ale on za tuto vzniklou situaci nese rovněž část viny", říká loňský sportovní ředitel nizozemského týmu RW Racing, kde nyní jezdí právě náš Kornfeil.
Stigefeltovi je ovšem správně vyčítáno, že jeho budget byl postaven příliš optimisticky, neboť se sumou 600.000 Euro se nedá absolvovat plná sezóna v GP-Moto2. Ostatní týmy s jedním pilotem počítají s dvojnásobnou částkou: "Jsem ale nadále pozitivně naladěn, co se týká týmu ESGP", říká Stigefelt.

IRTA má ale úplně jiný názor: "V listopadu nepadla o roku 2014 vůbec žádná zmínka. Jistě, tým  se může samozřejmě přihlásit opět do šampionátu 2014, ale to neznamená, že dostane startovní místo".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist