Cortimu chybí peníze

Jméno Claudio Corti se při předsezonních testech objevovalo častokrát mezi Top umístěními a bývalo tak častokrát velkým překvapením. Ovšem s příchodem prvních závodů z výsledkových listin na předních pozicích jakoby uplavalo....

Zatímco Estoril byl doposud největším zklamáním této sezóny pro 24-letého Itala, tak Le Mans mu během jeho tří let závodění v Moto2 přineslo zatím největší radost. Poprvé ve své kariéře se postavil za druhé místo v cíli na podiové umístění v závodech Grand Prix. Corti jezdí závody Moto2 už třetí sezónu a doposud skončil celkově dvakrát jako 25., letos má ovšem po 4 závodech více bodů, než kdy v minulosti nasbíral za celou sezónu dohromady.

"Nemohu tomu ani uvěřit", byl po závodě doslova nadšený Claudio Corti, jezdec týmu Italtrans.
Závodní víkend v Le Mans ale nezačal pro Cortiho vůbec dobře. Motorka totiž v kvalifikaci nefungovala vůbec spolehlivě, ovšem závod probíhal výborně, tedy až na jeho začátek: "Dobře jsem sice odstartoval, ovšem De Angelis spadl přímo přede mnou. Zkusil jsem zůstat v klidu a najít svůj vlastní závodní rytmus. Potom jsem se ale cítil stále sebevědoměji a začal jsem postupovat dopředu. Když spadl Zarco, tak jsem trochu zpomalil a snažil se výsledek udržet".

Přes tento velký úspěch není ale letošní budoucnost Cortiho vůbec jistá: "Pokud mám být upřímný, tak momentálně nemám pohromadě peníze, abych objel celou sezónu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist